ΜΕΝΟΥ

Pages

Κρύο κέικ σοκολάτας με μπισκότο

Συνοδέψτε το με το απογευματινό σας ρόφημα!







Συνταγή : sidagi.gr
Μερίδες : Για 2-4 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 20΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
Για την Βάση
  • 50 γραμμάρια σοκολάτα
  • 100 γραμμάρια μπισκότα σοκολάτας
  • 50 γραμμάρια βούτυρο

Για την Κρέμα
  • 20 γραμμάρια λικέρ της αρέσκειας σας
  • 250 γραμμάρια ανθότυρο
  • 2 μέτρια αυγά
  • 50 γραμμάρια μαύρη ζάχαρη
  • 150 γραμμάρια σοκολάτα
  • 25 γραμμάρια βούτυρο
  • 20 γραμμάρια κακάο

Εκτέλεση
  • Τεμαχίζουμε τα μπισκότα.
  • Λιώνουμε το βούτυρο μαζί με την σοκολάτα σε μπεν μαρί και ανακατεύουμε με τα μπισκότα.
  • Σε ένα ταψί στρογγυλό περίπου 20 εκ. τοποθετούμε τα μπισκότα και τα αφήνουμε να πάρουν θερμοκρασία δωματίου.
  • Ετοιμάζουμε την κρέμα λιώνοντας αρχικά το βούτυρο με την σοκολάτα σε μπεν μαρί.
  • Ύστερα προσθέτουμε το κακάο, το λικέρ και ανακατεύουμε.
  • Μαλακώνουμε ελαφρώς το ανθότυρο και το ρίχνουμε στο μείγμα της σοκολάτας ανακατεύοντας.
  • Σε μπεν μαρί ρίχνουμε τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να φουσκώσουν.
  • Ύστερα τοποθετούμε στο μείγμα της σοκολάτας, πάνω από τα μπισκότα.
  • Πριν σερβίρουμε περιχύνουμε με σιρόπι σοκολάτας.
  • Το συγκεκριμένο κέικ δεν χρειάζεται φούρνο, τρώγεται κρύο.
  • Για να γίνει πιο ενδιαφέρον το κέικ σας, πριν σερβίρετε ραντίστε με σιρόπι φράουλας!

Πηγή - sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου