
Συνταγή : sidagi.gr
Μερίδες : Για 2-4 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 20΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
Για την Βάση
- 50 γραμμάρια σοκολάτα
- 100 γραμμάρια μπισκότα σοκολάτας
- 50 γραμμάρια βούτυρο
Για την Κρέμα
- 20 γραμμάρια λικέρ της αρέσκειας σας
- 250 γραμμάρια ανθότυρο
- 2 μέτρια αυγά
- 50 γραμμάρια μαύρη ζάχαρη
- 150 γραμμάρια σοκολάτα
- 25 γραμμάρια βούτυρο
- 20 γραμμάρια κακάο
Εκτέλεση
- Τεμαχίζουμε τα μπισκότα.
- Λιώνουμε το βούτυρο μαζί με την σοκολάτα σε μπεν μαρί και ανακατεύουμε με τα μπισκότα.
- Σε ένα ταψί στρογγυλό περίπου 20 εκ. τοποθετούμε τα μπισκότα και τα αφήνουμε να πάρουν θερμοκρασία δωματίου.
- Ετοιμάζουμε την κρέμα λιώνοντας αρχικά το βούτυρο με την σοκολάτα σε μπεν μαρί.
- Ύστερα προσθέτουμε το κακάο, το λικέρ και ανακατεύουμε.
- Μαλακώνουμε ελαφρώς το ανθότυρο και το ρίχνουμε στο μείγμα της σοκολάτας ανακατεύοντας.
- Σε μπεν μαρί ρίχνουμε τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να φουσκώσουν.
- Ύστερα τοποθετούμε στο μείγμα της σοκολάτας, πάνω από τα μπισκότα.
- Πριν σερβίρουμε περιχύνουμε με σιρόπι σοκολάτας.
- Το συγκεκριμένο κέικ δεν χρειάζεται φούρνο, τρώγεται κρύο.
- Για να γίνει πιο ενδιαφέρον το κέικ σας, πριν σερβίρετε ραντίστε με σιρόπι φράουλας!
Πηγή - sidagi.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου