Παραδοσιακή συνταγή για λαχταριστά ροξάκια, σκέτο μέλι!
Συνταγή :
Μερίδες : για 4-6 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος : 25 λεπτά
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 2 ποτήρια γάλα χλιαρό
- 3 κουταλιές του γλυκού κακάο
- 1 κουταλιά του γλυκού κανέλα
- 1 φακελάκι γαρύφαλλα κοπανισμένα
- 2 χούφτες καρύδια κοπανισμένα
- 3 αυγά
- 25 γραμμάρια μαγιά
- 1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
- αλεύρι όσο σηκώσει
Για το σιρόπι
- 1 κιλό ζάχαρη
- 3 1/2 φλιτζάνια νερό
- 1/2 λεμόνι και η φλούδα του
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το χλιαρό γάλα και λιώνουμε τη μαγιά. Χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα και τα ρίχνουμε στο γάλα. Προσθέτουμε το λάδι και το αλεύρι μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακιά.
- Κόβουμε τη ζύμη στα τρία. Παίρνουμε το ένα κομμάτι το ανοίγουμε λίγο και ρίχνουμε το κακάο, την κανέλα, τα γαρίφαλα και τα καρύδια. Τα ζυμώνουμε όλα μαζί και η ζύμη παίρνει ένα καφέ χρώμα.
- Την κόβουμε και αυτή στα τρία .Κάθε κομμάτι το πλάθουμε μακρόστενο, σε σχήμα λουκάνικου, μισό μέτρο μάκρους περίπου.
- Παίρνουμε την υπόλοιπη άσπρη ζύμη, τη ζυμώνουμε και την ξανά κόβουμε σε τρία κομμάτια. Το κάθε κομμάτι το ανοίγουμε μακρόστενο, ώστε να μπορεί να τυλίγεται το κάθε λουκάνικο.
- Αφού τυλίξουμε τα τρία λουκάνικα μέσα στα κομμάτια ζύμης, τα κόβουμε με το μαχαίρι κάθε δύο δάχτυλα και τα πατάμε με την παλάμη μας να γίνουν φαρδιά και λεπτά.
- Τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα ή βουτυρωμένο και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν για περίπου 20 λεπτά.
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι.
- Βράζουμε 1 κιλό ζάχαρη με 3 και 1/2 φλιτζάνια νερό, το χυμό λεμονιού και την φλούδα του.
- Μόλις δέσει το σιρόπι, βάζουμε τα ροξάκια, λίγα-λίγα μέσα (να είναι ζεστά) και όταν ποτιστούν, τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και όσο σιρόπι μείνει το περιχύνουμε πάνω τους.
Σερβίρουμε με ζεστή σοκολάτα με άρωμα κανέλας
Πηγή - sidagi.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου