Λαχταριστή κιμαδόπιτα με πιπεριά και μυρωδικά για ένα χορταστικό κολατσιό
Συνταγή :
Μερίδες : 4-6 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος : 50 λεπτά
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 250 γραμμάρια φύλλο για πίτες
- 700 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
- 1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
- 1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 πρέζα κανέλα
- 4 κόκκοι μπαχάρι
- αλάτι, πιπέρι
- Σουσάμι λευκό και μαύρο για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
- Αρχικά ετοιμάζετε τον κιμά σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το τριμμένο κρεμμύδι μέχρι να ασπρίσει.
- Ρίχνετε τον κιμά και μαγειρεύετε ανακατεύοντας συνέχεια να ανακατευτεί καλά με το κρεμμυδάκι και σβήνετε με το λευκό κρασί.
- Αφήνετε να μαγειρευτεί καλά το μείγμα μέχρι να εξατμιστεί καλά το κρασί.
- Διαλύετε τον πελτέ σε λίγο νερό και τον ρίχνετε μέσα στον κιμά.
- Βάζετε το φύλλο δάφνης, τη κανέλα, το μπαχάρι, αλατάκι και πιπεράκι.
- Ανακατεύετε και μαγειρεύετε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και να στεγνώσει ο κιμάς.
- Αφήνετε να κρυώσει και αφαιρέστε το δαφνόφυλλο.
- Παίρνουμε ένα ταψί, το αλείφουμε με ελαιόλαδο.
- Στη συνέχεια ανοίγετε ένα φύλλο κρούστας, το λαδώνετε ελαφρά και με την βοήθεια ενός κουταλιού αδειάστε το μείγμα με τον κιμά στην άκρη του φύλλου κατά μήκος.
- Τυλίξτε το φύλλο σαν ρολό και μετά κυκλικά και χαλαρά σαν κοχλία.
- Βάζετε τις στριφτές στο λαδωμένο ταψί, τις ραντίζετε με λίγο νερό και λάδι.
- Πασπαλίστε με λευκό και μαύρο σουσάμι και ψήνετε στους 180 βαθμούς για 25 με 30 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν.
Πηγή - sidagi.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου