ΜΕΝΟΥ

Pages

Στριφτή κιμαδόπιτα


Λαχταριστή κιμαδόπιτα με πιπεριά και μυρωδικά για ένα χορταστικό κολατσιό







Συνταγή : 
Μερίδες  : 4-6 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος  :  50 λεπτά
Βαθμός Δυσκολίας  :  Εύκολη.


Υλικά
  • 250 γραμμάρια φύλλο για πίτες
  • 700 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
  • 1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
  • 1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 πρέζα κανέλα
  • 4 κόκκοι μπαχάρι
  • αλάτι, πιπέρι
  • Σουσάμι λευκό και μαύρο για το πασπάλισμα


Εκτέλεση
  • Αρχικά ετοιμάζετε τον κιμά σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το τριμμένο κρεμμύδι μέχρι να ασπρίσει. 
  • Ρίχνετε τον κιμά και μαγειρεύετε ανακατεύοντας συνέχεια να ανακατευτεί καλά με το κρεμμυδάκι και σβήνετε με το λευκό κρασί.
  • Αφήνετε να μαγειρευτεί καλά το μείγμα μέχρι να εξατμιστεί καλά το κρασί. 
  • Διαλύετε τον πελτέ σε λίγο νερό και τον ρίχνετε μέσα στον κιμά. 
  • Βάζετε το φύλλο δάφνης, τη κανέλα, το μπαχάρι, αλατάκι και πιπεράκι. 
  • Ανακατεύετε και μαγειρεύετε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και να στεγνώσει ο κιμάς. 
  • Αφήνετε να κρυώσει και αφαιρέστε το δαφνόφυλλο.
  • Παίρνουμε ένα ταψί, το αλείφουμε με ελαιόλαδο. 
  • Στη συνέχεια ανοίγετε ένα φύλλο κρούστας, το λαδώνετε ελαφρά και με την βοήθεια ενός κουταλιού αδειάστε το μείγμα με τον κιμά στην άκρη του φύλλου κατά μήκος.
  • Τυλίξτε το φύλλο σαν ρολό και μετά κυκλικά και χαλαρά σαν κοχλία.
  • Βάζετε τις στριφτές στο λαδωμένο ταψί, τις ραντίζετε με λίγο νερό και λάδι. 
  • Πασπαλίστε με λευκό και μαύρο σουσάμι και ψήνετε στους 180 βαθμούς για 25 με 30 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν.

Πηγή - sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου