Συνταγή : Cookbox
Μερίδες : για 4 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος : 20 λεπτά
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 4 φιλέτα σολoμού
- 30 ml. ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
- 1 πράσινη τσίλι πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1 λάιμ το χυμό του και το ξύσμα του
- Αλάτι κατά βούληση
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς C.
- Τοποθετούμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί.Πλένουμε το σολομό καλά, τον σκουπίζουμε και τον τοποθετούμε στο ταψί.
- Σε ένα μπόλ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το ξύσμα απο το λάιμ και το σκόρδο.
- Ψιλοκόβουμε την πιπεριά και την προσθέτουμε στο μίγμα.
- Περιχύνουμε το σολομό με το μίγμα και φροντίζουμε να πάει παντού.
- Προσθέτουμε λίγο αλάτι και φρεσκοκομμένο πιπέρι.
- Ψήνουμε στο φούρνο για 10-15 λεπτά μέχρι να ψηθεί ο σολομός χωρίς όμως να στεγνώσει.
- Σερβίρουμε όσο το φαγητό είναι ακόμη ζεστό και περιχύνουμε με λίγο φρεσκο χυμό απο λάιμ.
Πηγή - cookbox.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου