ΜΕΝΟΥ

Pages

Ψητό φιλέτο σολομού με αρωματικά

Ένα λαχταριστό φιλέτο για το μεσημεριανό σας τραπέζι.









Συνταγή : Cookbox
Μερίδες  : για 4 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος  :  20 λεπτά
Βαθμός Δυσκολίας  :  Εύκολη.


Υλικά
  • 4 φιλέτα σολoμού
  • 30 ml. ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • 1 πράσινη τσίλι πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 λάιμ το χυμό του και το ξύσμα του
  • Αλάτι κατά βούληση
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση


Εκτέλεση
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς C.
  • Τοποθετούμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί.Πλένουμε το σολομό καλά, τον σκουπίζουμε και τον τοποθετούμε στο ταψί.
  • Σε ένα μπόλ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το ξύσμα απο το λάιμ και το σκόρδο.
  • Ψιλοκόβουμε την πιπεριά και την προσθέτουμε στο μίγμα.
  • Περιχύνουμε το σολομό με το μίγμα και φροντίζουμε να πάει παντού.
  • Προσθέτουμε λίγο αλάτι και φρεσκοκομμένο πιπέρι.
  • Ψήνουμε στο φούρνο για 10-15 λεπτά μέχρι να ψηθεί ο σολομός χωρίς όμως να στεγνώσει.
  • Σερβίρουμε όσο το φαγητό είναι ακόμη ζεστό και περιχύνουμε με λίγο φρεσκο χυμό απο λάιμ.

Πηγή - cookbox.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου