Συνταγή : Cookbox
Μερίδες : 4 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος : 30 λεπτά
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 1200 ml ζωμό λαχανικών
- 15 ml. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 3 πράσα κομμένα σε λεπτές φετούλες
- 220 γρ. ρύζι για ριζότο (Arborio ή Carnaroli)
- Αλάτι κατά βούληση
- 240 ml λευκό ξηρό κρασί
- 30 γρ. βούτυρο
- 60 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
- 80 ml. κρέμα γάλακτος την οποία έχουμε χτυπήσει μέχρι να σφίξει ελαφρώς
Εκτέλεση
- Βάζουμε το ζωμό σε μια κατσαρόλα και τον ζεσταίνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία. Φροντίζουμε να κρατάμε ζεστό το ζωμό μέχρι να φτιάξουμε το ριζότο.
- Βάζουμε το λάδι να κάψει σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να μαραθεί.
- Προσθέτουμε το πράσο και σοτάρουμε για 5 περίπου λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το ρύζι και το καβουρδίζουμε για 2-3 λεπτά.
- Σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και να απορροφηθούν τα υγρά.
- Προσθέτουμε λίγο αλάτι και μια κουτάλα απο το ζωμό. Ανακατεύουμε μέχρι να απορρφηθεί ο ζωμός και προσθέτουμε ξανά μια κουτάλα. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.
- Αποσύρουμε την κατσαρόλα απο τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και την παρμεζάνα.
- Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν τα υλικά και να ομοιογενοποιηθούν στο φαγητό.
- Προσθέτουμε και την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομοιογενοποιηθεί και αυτή.
- Σερβίρουμε αμέσως. Αν θέλουμε μπορούμε να γαρνίρουμε με λίγη παρμαζάνα ακόμη και λίγο ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.
Πηγή - Ριζότο με πράσο
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου