ΜΕΝΟΥ

Pages

Ριζότο με πράσο



Για τους λάτρεις του ριζότο









Συνταγή : Cookbox
Μερίδες  : 4 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος  :  30 λεπτά
Βαθμός Δυσκολίας  :  Εύκολη.


Υλικά

  • 1200 ml ζωμό λαχανικών
  • 15 ml. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 3 πράσα κομμένα σε λεπτές φετούλες
  • 220 γρ. ρύζι για ριζότο (Arborio ή Carnaroli)
  • Αλάτι κατά βούληση
  • 240 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 30 γρ. βούτυρο
  • 60 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 80 ml. κρέμα γάλακτος την οποία έχουμε χτυπήσει μέχρι να σφίξει ελαφρώς


Εκτέλεση

  • Βάζουμε το ζωμό σε μια κατσαρόλα και τον ζεσταίνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία. Φροντίζουμε να κρατάμε ζεστό το ζωμό μέχρι να φτιάξουμε το ριζότο.
  • Βάζουμε το λάδι να κάψει σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να μαραθεί. 
  • Προσθέτουμε το πράσο και σοτάρουμε για 5 περίπου λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το ρύζι και το καβουρδίζουμε για 2-3 λεπτά. 
  • Σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και να απορροφηθούν τα υγρά.
  • Προσθέτουμε λίγο αλάτι και μια κουτάλα απο το ζωμό. Ανακατεύουμε μέχρι να απορρφηθεί ο ζωμός και προσθέτουμε ξανά μια κουτάλα. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.
  • Αποσύρουμε την κατσαρόλα απο τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και την παρμεζάνα. 
  • Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν τα υλικά και να ομοιογενοποιηθούν στο φαγητό. 
  • Προσθέτουμε και την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομοιογενοποιηθεί και αυτή.
  • Σερβίρουμε αμέσως. Αν θέλουμε μπορούμε να γαρνίρουμε με λίγη παρμαζάνα ακόμη και λίγο ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.

Πηγή - Ριζότο με πράσο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου