Συνταγή : Ηλίας Δεμιρτζόγλου
Μερίδες : για 4 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 20 λεπτά, μαγείρεμα 1 ώρα.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 800 γρ. πατάτες μικρές
- 4 φιλέτα σολομού (600 γρ. περίπου)
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 ματσάκι σπαράγγια
- 250 γρ. ντοματίνια
- 1 κουτ. σούπας μπαλσάμικο
- 1/2 φλιτζάνι βασιλικό ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι
Eκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C.
- Tηγανίζουμε τις πατάτες σε βαθύ τηγάνι με το λάδι για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
- Προσθέτουμε τα σπαράγγια κομμένα στα 3 και συνεχίζουμε για 10 λεπτά ακόμη.
- Στη συνέχεια, βάζουμε τα ντοματίνια με το μπαλσάμικο, αλάτι και πιπέρι.
- Στρώνουμε τα φιλέτα του σολομού σε ταψάκι, σκεπάζουμε με τις πατάτες και ψήνουμε για 15 λεπτά περίπου.
- Πασπαλίζουμε με τον βασιλικό και σερβίρουμε.
Πηγή - cookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου