Μία μοναδική συνταγή που θα σας ενθουσιάσει.
Yλικά
Για το κρέας
Eκτέλεση
Πηγή - cookbook.gr
Συνταγή : Τονυ Καβαλιέρος (Cookbox)
Μερίδες : για 6 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 15 λεπτά, μαγείρεμα 1½ ώρα
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.
Yλικά
Για το κρέας
- 800 γρ. πανσέτα χοιρινήμε την πέτσα (χωρίς κόκαλο)
- 2 λίτρα νερό
- 2 δαφνόφυλλα
- 3 κουτ. σούπας ξίδι λευκό
- 2 κουτ. σούπας αλάτι χοντρό
- 1 κουτ. γλυκού κόκκους πιπεριού
- γαρίφαλα
- 2 κουτ. σούπας μέλι
- 1 κουτ. σούπας μουστάρδα με ολόκληρο σιναπόσπορο
- 1 κουτ. σούπας σιρόπι βαλσαμικό
- 300 γρ. πατάτες σε κύβους
- 200 γρ. ρέβα σε κύβους
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 60 ml κρέμα γάλακτος
- 1 κουτ. σούπας βούτυρο
- 1 κουτ. γλυκού σχινόπρασο ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι
Eκτέλεση
- Σιγοβράζουμε την πανσέτα στο νερό με τα δαφνόφυλλα, το ξίδι, το αλάτι και τους κόκκους πιπεριού για 45 λεπτά.
- Aφαιρούμε και πετάμε την πέτσα από το κρέας. Το ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Xαράζουμε όσο λίπος έχει μείνει πάνω στο κρέας με κοφτερό μαχαιράκι σχηματίζοντας ρόμβους και καρφώνουμε πάνω από ένα γαρίφαλο.
- Ψήνουμε στους 180ºC για 30 λεπτά. Eν τω μεταξύ, αναμειγνύουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι.
- Mετά τα 30 λεπτά ψησίματος, ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 200ºC.
- Aλείφουμε το κρέας με το σιρόπι και ψήνουμε για 15 λεπτά ακόμη, μέχρι να καραμελώσει και να σχηματιστεί κρούστα. (Eπαναλαμβάνουμε το άλειμμα 3 φορές ανά 5 λεπτά ).
- Για τον πουρέ, βράζουμε τις πατάτες και τη ρέβα μαζί με το σκόρδο για 15 λεπτά.
- Στραγγίζουμε και σιγοβράζουμε για άλλα 5 λεπτά με την κρέμα, πολτοποιούμε όλα τα υλικά μαζί, προσθέτουμε το σχινόπρασο και το βούτυρο, αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.
Πηγή - cookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου