ΜΕΝΟΥ

Pages

Χοιρινό καραμελωμένο με σιρόπι βαλσάμικου

Μία μοναδική συνταγή που θα σας ενθουσιάσει.












Συνταγή : Τονυ Καβαλιέρος (Cookbox)
Μερίδες  : για 6 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος  :  προετοιμασία 15 λεπτά, μαγείρεμα 1½ ώρα
Βαθμός Δυσκολίας  :  Μέτρια.



Yλικά  
Για το κρέας
  • 800 γρ. πανσέτα χοιρινήμε την πέτσα (χωρίς κόκαλο)
  • 2 λίτρα νερό
  • 2 δαφνόφυλλα
  • 3 κουτ. σούπας ξίδι λευκό
  • 2 κουτ. σούπας αλάτι χοντρό
  • 1 κουτ. γλυκού κόκκους πιπεριού
  • γαρίφαλα
Για το σιρόπι βαλσάμικου
  • 2 κουτ. σούπας μέλι
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα με ολόκληρο σιναπόσπορο
  • 1 κουτ. σούπας σιρόπι βαλσαμικό
Για τον πουρέ
  • 300 γρ. πατάτες σε κύβους
  • 200 γρ. ρέβα σε κύβους
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 60 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 1 κουτ. γλυκού σχινόπρασο ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση
  • Σιγοβράζουμε την πανσέτα στο νερό με τα δαφνόφυλλα, το ξίδι, το αλάτι και τους κόκκους πιπεριού για 45 λεπτά. 
  • Aφαιρούμε και πετάμε την πέτσα από το κρέας. Το ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και το αφήνουμε να κρυώσει. 
  • Xαράζουμε όσο λίπος έχει μείνει πάνω στο κρέας με κοφτερό μαχαιράκι σχηματίζοντας ρόμβους και καρφώνουμε πάνω από ένα γαρίφαλο. 
  • Ψήνουμε στους 180ºC για 30 λεπτά. Eν τω μεταξύ, αναμειγνύουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι. 
  • Mετά τα 30 λεπτά ψησίματος, ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 200ºC. 
  • Aλείφουμε το κρέας με το σιρόπι και ψήνουμε για 15 λεπτά ακόμη, μέχρι να καραμελώσει και να σχηματιστεί κρούστα. (Eπαναλαμβάνουμε το άλειμμα 3 φορές ανά 5 λεπτά ). 
  • Για τον πουρέ, βράζουμε τις πατάτες και τη ρέβα μαζί με το σκόρδο για 15 λεπτά. 
  • Στραγγίζουμε και σιγοβράζουμε για άλλα 5 λεπτά με την κρέμα, πολτοποιούμε όλα τα υλικά μαζί, προσθέτουμε το σχινόπρασο και το βούτυρο, αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου