ΜΕΝΟΥ

Pages

Μπαγκέτα με μοσχάρι, τυρί και πιπεριές



Ένα εύκολο και γρήγορο σάντουιτς για τις απογευματινές ώρες








Συνταγή : Cookbox
Μερίδες  : 
Απαιτούμενος Χρόνος  :  40 λεπτά
Βαθμός Δυσκολίας  :  Εύκολη.




Υλικά
  • 450 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές ροδέλες
  • 1 μπαγκέτα
  • Αλάτι κατά βούληση
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
  • 1 κ.γ. ξερή ρίγανη
  • 100 γρ. τυρί προβολόνε
  • 240 ml ζωμός βοδινού

Εκτέλεση
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  • Κόβουμε στη μέση την μπαγκέτα κατά μήκος και αφαιρούμε την ψύχα απο μέσα. 
  • Τοποθετούμε τα δυο κομμάτια της μπαγκέτας σε μια πιατέλα και αφήνουμε στην άκρη.
  • Βάζουμε τον κυμά σε μια κατσαρόλα και τον σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει χρώμα. 
  • Προσθέτουμε το σκόρδο και τη ρίγανη, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το ζωμό. 
  • Αφήνουμε τα υλικά να πάρουν βράση και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία. 
  • Σιγοβράζουμε τον κυμά μέχρι να πιεί τα υγρά του και να μειωθεί ο όγκος τους στο μισό. 
  • Αποσύρουμε την κατσαρόλα απο τη φωτιά.
  • Παίρνουμε το ένα κομμάτι της μπαγκέτας και το γεμίζουμε με τον κυμά που φτιάξαμε. 
  • Καλύπτουμε τον κυμά με το τυρί, τις πιπεριές και τα κρεμμύδια. 
  • Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και με το άλλο κομμάτι της μπαγκέτας και τοποθετούμε τα κομμάτια σε ένα ταψί.
  • Ψήνουμε στο φούρνο για 5-10 λεπτά μέχρι λιώσει το τυρί.

Πηγή - cookbox.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου