Συνταγή : Cookbox
Μερίδες :
Απαιτούμενος Χρόνος : 40 λεπτά
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 450 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
- 1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε λεπτές φέτες
- 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
- 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές ροδέλες
- 1 μπαγκέτα
- Αλάτι κατά βούληση
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
- 1 κ.γ. ξερή ρίγανη
- 100 γρ. τυρί προβολόνε
- 240 ml ζωμός βοδινού
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Κόβουμε στη μέση την μπαγκέτα κατά μήκος και αφαιρούμε την ψύχα απο μέσα.
- Τοποθετούμε τα δυο κομμάτια της μπαγκέτας σε μια πιατέλα και αφήνουμε στην άκρη.
- Βάζουμε τον κυμά σε μια κατσαρόλα και τον σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει χρώμα.
- Προσθέτουμε το σκόρδο και τη ρίγανη, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το ζωμό.
- Αφήνουμε τα υλικά να πάρουν βράση και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία.
- Σιγοβράζουμε τον κυμά μέχρι να πιεί τα υγρά του και να μειωθεί ο όγκος τους στο μισό.
- Αποσύρουμε την κατσαρόλα απο τη φωτιά.
- Παίρνουμε το ένα κομμάτι της μπαγκέτας και το γεμίζουμε με τον κυμά που φτιάξαμε.
- Καλύπτουμε τον κυμά με το τυρί, τις πιπεριές και τα κρεμμύδια.
- Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και με το άλλο κομμάτι της μπαγκέτας και τοποθετούμε τα κομμάτια σε ένα ταψί.
- Ψήνουμε στο φούρνο για 5-10 λεπτά μέχρι λιώσει το τυρί.
Πηγή - cookbox.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου