ΜΕΝΟΥ

Pages

Κοχυλάκι με λαχανάκια βρυξελών και φουντούκια



Ζυμαρικά με λαχανικά, ένας γευστικός συνδυασμός που θα σας ενθουσιάσει.









Συνταγή : Cookbox
Μερίδες  : για 4 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος  :  30 λεπτά
Βαθμός Δυσκολίας  :  Εύκολη.



Υλικά
  • 90 γρ. βούτυρο
  • 5 κ.σ. φουντούκια
  • 500 γρ. κοχυλάκι
  • 15 ml. ελαιόλαδο
  • 1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • 200 γρ. λαχανάκια βρυξελλών καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
  • Αλάτι κατά βούληση
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
  • 60 γρ. παρμεζάνα τριμμένη


Εκτέλεση
  • Βάζουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και το αφήνουμε να λιώσει σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Αφήνουμε το βούτυρο στη φωτιά μέχρι να πάρει χρώμα και έπειτα απορύρουμε απο τη φωτιά και απο το τηγάνι. Βάζουμε το καβουρδισμένο βούτυρο σε ένα μπόλ και αφήνουμε στην άκρη.
  • Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό. Βάζουμε το νερό να βράσει σε μέτρια φωτιά. Μόλις πάρει βράση το νερό προσθέτουμε λίγο αλάτι και τα ζυμαρικά μας. Τα βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας ώστε να είναι αλ ντέντε. Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και τα βάζουμε σε ένα μπόλ. Αφήνουμε στην άκρη.
  • Στο μεταξύ καβουρδίζουμε τα φουντούκια σε ένα μικρό τηγάνι μέχρι να πάρουν χρώμα για περίπυο 5-7 λεπτά. Ψιλοκόβουμε τα καβουρδισμένα φουντούκια και αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι να κάψει σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Προσθέτουμε τα σκόρδα και τα κρεμμύδια και σωτάρουμε για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τα λαχανάκια και σωτάρουμε για 5-7 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. 
  • Προσθέτουμε τα φουντούκια τα ζύμαρικά και το βούτυρο που έχουμε καβουρδίσει, ανακατέυουμε καλά και μαγειρεύουμε μέχρι να ζεσταθούν τα ζυμαρικά. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και την παρμεζάνα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Πηγή - cookbox.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου