Ενα εύκολο σιρόπι γενική χρήσης.
Συνταγή :
Μερίδες : 1 δόση.
Χρόνος Προετοιμασίας : 15΄
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 240 ml νερό
- 60 γρ. ζάχαρη
- 160 γρ. ζάχαρη καστανή
- 1 κ.γ. κανέλα σκόνη
- 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
- Βάζουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε μέσα στην κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη και την καστανή ζάχαρη.
- Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, περίπου 3-5 λεπτά.
- Προσθέτουμε την κανέλα και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί.
- Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε το μίγμα μέχρι να αρχίσει να πήζει και να γίνεται σιρόπι, για ακόμη 5 λεπτά περίπου χωρίς όμως να το βράσουμε.
- Αποσύρουμε την κατσαρόλα απο τη φωτιά και προσθέτουμε τη βανίλια.
- Ανακατεύουμε και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.
- Αφού κρυώσει εντελώς το σιρόπι το αποθηκεύουμε σε ένα γυάλινο βαζάκι και το σφραγίζουμε.
- Μπορούμε να διατηρήσουμε το σιρόπι στο ψυγείο μέχρι και 10 μέρες.
Πηγή - Σιρόπι κανέλας
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου