ΜΕΝΟΥ

Pages

Σιρόπι κανέλας


Ενα εύκολο σιρόπι γενική χρήσης.










Συνταγή : 

Μερίδες  : 1 δόση.

Χρόνος Προετοιμασίας  :  15΄

Βαθμός Δυσκολίας  :  Εύκολη.

Υλικά
  • 240 ml νερό
  • 60 γρ. ζάχαρη
  • 160 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 1 κ.γ. κανέλα σκόνη
  • 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση
  • Βάζουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε μέσα στην κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη και την καστανή ζάχαρη. 
  • Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, περίπου 3-5 λεπτά. 
  • Προσθέτουμε την κανέλα και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί. 
  • Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε το μίγμα μέχρι να αρχίσει να πήζει και να γίνεται σιρόπι, για ακόμη 5 λεπτά περίπου χωρίς όμως να το βράσουμε. 
  • Αποσύρουμε την κατσαρόλα απο τη φωτιά και προσθέτουμε τη βανίλια. 
  • Ανακατεύουμε και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.
  • Αφού κρυώσει εντελώς το σιρόπι το αποθηκεύουμε σε ένα γυάλινο βαζάκι και το σφραγίζουμε.
  • Μπορούμε να διατηρήσουμε το σιρόπι στο ψυγείο μέχρι και 10 μέρες.

Πηγή - Σιρόπι κανέλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου