ΜΕΝΟΥ

Pages

Λαζάνια με ψητή κολοκύθα



Μοναδική συνταγή  για τους λάτρεις των ζυμαρικών









Συνταγή : Cookbox
Μερίδες  : για 6 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος  :  60 λεπτά
Βαθμός Δυσκολίας  :  Εύκολη.


Υλικά
  • 500 γρ. κολοκύθα κόκκινη καθαρισμένη
  • 45 ml. ελαιόλαδο
  • Αλάτι κατά βούληση
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
  • 1 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • φασκόμηλο 1 κ.σ. ψιλοκομμένο
  • 300 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
  • 100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 60 ml ζωμό λαχανικών
  • 480 γρ. κρέμα μπεσαμέλ
  • 9 λαζάνια


Εκτέλεση
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς.
  • Στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί ένα ταψί και τοποθετούμε την κολοκύθα εκεί. Πασπαλίζουμε την κολοκύθα με το λάδι, αλάτι και πιπέρι. Ψήνουμε στο φούρνο για 25-35 λεπτά μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα. Κρατάμε μόνο τη σάρκα της κολοκύθας.
  • Βάζουμε τη σάρκα της κολοκύθας στο μπλέντερ και προσθέτουμε το ζωμό, το φασκόμηλο, το μοσχοκάρυδο και την παρμεζάνα. Επεξεργαζόμαστε τα υλικά μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
  • Φτιάχνουμε τη μπεσαμέλ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας ή φτιάχνουμε τη δική μας βρίσκοντας τη συνταγή εδώ.

Για τη συναρμολόγηση
  • Λαδώνουμε ένα τετράγωνο ταψί και βάζουμε στον πάτο του λίγη ποσότητα απο τη μπεσαμέλ. Καλύπτουμε τον πάτο του ταψιού με 3 λαζάνια. Καλύπτουμε τα λαζάνια με μια ποσότητα απο το μίγμα της κολοκύθας, λίγη απο την ποσότητα της μπεσαμέλ και πασπαλίζουμε με το 1/3 της ποσότητας του τυριού. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και τελειώνουμε φτιάχνοντας ένα στρώμα απο μπεσαμέλ και τυρί.
  • Καλύπτουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμη 15 λεπτά.

Πηγή - cookbox.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου