ΜΕΝΟΥ

Pages

Τυροκαυτερή κόκκινη

Ένα εύκολο και γρήγορο ορεκτικό για το τραπέζι σας.









Συνταγή : Ντίνα Νικολάου
Μερίδες  : για 6-8 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος  :  10 λεπτά
Βαθμός Δυσκολίας  :  Εύκολη.


Υλικά
  • 300 γρ. μαλακή φέτα, θρυμματισμένη
  • 100 γρ. γαλοτύρι ή γιαούρτι στραγγιστό
  • 100 γρ. μανούρι
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού μπούκοβο καυτερό
  • 3 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • 1/2 κουτ. γλυκιά πάπρικα καπνιστή (στα μπαχαράδικα), προαιρετικά
  • 2 κουτ. σούπας μηλόξιδο
  • 1 κουτ. γλυκού κόλιανδρος σε σκόνη
  • 1/2 πιπερίτσα καυτερή κόκκινη, ψιλοκομμένη (αν αντέχετε τα καυτερά)

Εκτέλεση
  • Βάζουμε στο μπλέντερ τα τυριά, το μπούκοβο, τις πάπρικες, τον κόλιανδρο και την καυτερή πιπερίτσα (αν θέλουμε). 
  • Δουλεύουμε το μείγμα στη χαμηλή ταχύτητα, προσθέτοντας σιγά σιγά το ελαιόλαδο, μέχρι να πολτοποιηθεί καλά. 
  • Την ώρα του σερβιρίσματος προσθέτουμε το μηλόξιδο και ανακατεύουμε.
  • Αν δεν προσθέσουμε το μηλόξιδο, μπορούμε να κρατήσουμε την τυροκαυτερή για 4 - 5 ημέρες στο ψυγείο.


Πηγή - γαστρονόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου