Συνταγή : Ντίνα Νικολάου
Μερίδες : για 6-8 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος : 10 λεπτά
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 300 γρ. μαλακή φέτα, θρυμματισμένη
- 100 γρ. γαλοτύρι ή γιαούρτι στραγγιστό
- 100 γρ. μανούρι
- 1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 κουτ. γλυκού μπούκοβο καυτερό
- 3 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
- 1/2 κουτ. γλυκιά πάπρικα καπνιστή (στα μπαχαράδικα), προαιρετικά
- 2 κουτ. σούπας μηλόξιδο
- 1 κουτ. γλυκού κόλιανδρος σε σκόνη
- 1/2 πιπερίτσα καυτερή κόκκινη, ψιλοκομμένη (αν αντέχετε τα καυτερά)
Εκτέλεση
- Βάζουμε στο μπλέντερ τα τυριά, το μπούκοβο, τις πάπρικες, τον κόλιανδρο και την καυτερή πιπερίτσα (αν θέλουμε).
- Δουλεύουμε το μείγμα στη χαμηλή ταχύτητα, προσθέτοντας σιγά σιγά το ελαιόλαδο, μέχρι να πολτοποιηθεί καλά.
- Την ώρα του σερβιρίσματος προσθέτουμε το μηλόξιδο και ανακατεύουμε.
- Αν δεν προσθέσουμε το μηλόξιδο, μπορούμε να κρατήσουμε την τυροκαυτερή για 4 - 5 ημέρες στο ψυγείο.
Πηγή - γαστρονόμος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου