Γλυκές επιλογές για όλη την οικογένεια
Συνταγή : Γιώτης
Μερίδες : 30 τεμάχια.
Απαιτούμενος Χρόνος : 3 ώρες.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 300 γρ. Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ, χονδροκομμένη
- 2 κουτ. σούπας βούτυρο αγελάδος
- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
- ξύσμα από 1 ακέρωτο πορτοκάλι
- 40 ml ρούμι ή μπράντι (ή χυμό πορτοκάλι, αν προορίζονται για μικρά παιδιά)
- 2 φλιτζ. τσαγιού ανάμεικτοι ξηροί καρποί της αρεσκείας μας, θρυμματισμένοι (φουντούκια, αμύγδαλα, καρύδια)
Για το στόλισμα
- 100 γρ. Κακάο ΓΙΩΤΗΣ
- 100 γρ. αμύγδαλα λευκά, θρυμματισμένα
Εκτέλεση
- Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε το ζαχαρούχο γάλα και την Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ και τα ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά, για περίπου 5 – 6 λεπτά, ανακατεύοντας με σπάτουλα, μέχρι να λιώσει η Κουβερτούρα και να αναμειχθούν. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Ρίχνουμε το ξύσμα, το ρούμι και τους ξηρούς καρπούς και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, μέχρι να αναμειχθούν.
- Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 3 ώρες, ή μέχρι να σφίξει το μείγμα ώστε να μπορούμε να το πλάσουμε.
- Βάζουμε σε ένα μικρό μπολ το Κακάο ΓΙΩΤΗΣ και σε ένα άλλο τα αμύγδαλα.
- Βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο, παίρνουμε μικρές δόσεις με ένα κουταλάκι και πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια.
- Αν το μείγμα κολλάει στα χέρια μας, «βρέχουμε» τα δάχτυλα μας με λίγο μπράντι ή χυμό. «Περνάμε» κάθε μπαλάκι από το Κακάο ή από τα αμύγδαλα και το γυρίζουμε μέχρι να καλυφθεί καλά.
- Τινάζουμε να φύγει το περιττό και βάζουμε σε πιατέλα.
- Σερβίρουμε αμέσως ή διατηρούμε στο ψυγείο για περίπου 7 ημέρες.
Πηγή - γαστρονόμος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου