Συνταγή : Ηλίας Δεμιρτζόγλου
Μερίδες : για 4 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 10 λεπτά, μαγείρεμα 5 λεπτά.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 300 γρ. κολοκυθάκια τρυφερά
- 200 γρ. φασολάκια
- 1 ντομάτα μεγάλη
- 1 πιπεριά κόκκινη
- 1 κρεμμύδι σε φέτες
- 150 γρ. τόνο σε λάδι
- 8 φιλέτα αντζούγιας
- 8 φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
- 1 κουτ. γλυκού ρίγανη
- 1 πιπεριά καυτερή ψιλοκομμένη
- 6 κουτ. σούπας λάδι
- 2 κουτ. σούπας ξίδι λευκό
- αλάτι, πιπέρι
Eκτέλεση
- Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε μπαστουνάκια λεπτά (ζουλιέν). Βράζουμε τα φασολάκια σε αλατισμένο νερό για 3 λεπτά. Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε σε κρύο νερό (για να μη χάσουν το χρώμα τους) και κάνουμε το ίδιο και με τα κολοκυθάκια.
- Κόβουμε την ντομάτα σε φέτες, αλλά αφαιρούμε τους σπόρους και τα υγρά. Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά σε σαλατιέρα και σερβίρουμε με φρυγανισμένο ψωμί.
Πηγή - cookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου