Μικρασιάτικο καταΐφι με τυρί!
Συνταγή :
Μερίδες : 4-6 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος : 30 λεπτά
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
Για το φύλο και γέμιση
- 500 γραμμάρια φύλλο καταΐφι
- 200 γραμμάρια τυρί κρέμα
- 200 γραμμάρια μυζήθρα ανάλατη
- 150 γραμμάρια βούτυρο αγελαδινό
- 50 γραμμάρια γάλα
Για το σιρόπι
- 600 γραμμάρια ζάχαρη
- Χυμός από μισό λεμόνι
- 400 γραμμάρια νερό
Εκτέλεση
Για το φύλο και γέμιση
- Λιώνουμε το βούτυρο, βρέχουμε με αυτό το φύλλο καταΐφι και βάζουμε μια στρώση σε ένα ταψί.
- Ανακατεύουμε τα τυριά με το γάλα μέχρι να γίνουν κρεμά.
- Απλώνουμε το μείγμα στη στρώση καταΐφι και σκεπάζουμε με το υπόλοιπο.
Για το σιρόπι
- Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 30 λεπτά και στο τέλος ρίχνουμε το σιρόπι ενώ είναι ακόμα ζεστό.
Πηγή - sidagi.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου