ΜΕΝΟΥ

Pages

Κιουνεφέ


Μικρασιάτικο καταΐφι με τυρί!










Συνταγή : 
Μερίδες  : 4-6 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος  :  30 λεπτά
Βαθμός Δυσκολίας  :  Εύκολη.


Υλικά
Για το φύλο και γέμιση
  • 500 γραμμάρια φύλλο καταΐφι
  • 200 γραμμάρια τυρί κρέμα
  • 200 γραμμάρια μυζήθρα ανάλατη
  • 150 γραμμάρια βούτυρο αγελαδινό
  • 50 γραμμάρια γάλα

Για το σιρόπι
  • 600 γραμμάρια ζάχαρη
  • Χυμός από μισό λεμόνι
  • 400 γραμμάρια νερό


Εκτέλεση
Για το φύλο και γέμιση

  • Λιώνουμε το βούτυρο, βρέχουμε με αυτό το φύλλο καταΐφι και βάζουμε μια στρώση σε ένα ταψί. 
  • Ανακατεύουμε τα τυριά με το γάλα μέχρι να γίνουν κρεμά. 
  • Απλώνουμε το μείγμα στη στρώση καταΐφι και σκεπάζουμε με το υπόλοιπο.

Για το σιρόπι

  • Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 30 λεπτά και στο τέλος ρίχνουμε το σιρόπι ενώ είναι ακόμα ζεστό.

Πηγή - sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου