Μία μοναδική πρόταση για τους καλεσμένους σας.
Συνταγή : Ντίνα Νικολάου
Μερίδες : 6-8 μερίδες
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 15 λεπτά, Μαγείρεμα 40 λεπτά.
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.
Υλικά
- 1 κουνουπίδι μεσαίου μεγέθους, κομμένο στα μπουκετάκια του
- 1 μεγάλη πατάτα, καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουτ. γλυκού ξερό θυμάρι, τριμμένο
- 1/2 κουτ. σούπας φυλλαράκια ξερού φασκόμηλου, τριμμένα (εναλλακτικά χρησιμοποιήστε ξερό δεντρολίβανο)
- 1 λίτρο ζωμός κότας, χλιαρός
- 150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει (για 2 - 3 λεπτά).
- Προσθέτουμε το ζωμό, το θυμάρι, το φασκόμηλο (ή το δεντρολίβανο) και αλατοπιπερώνουμε.
- Μόλις κοχλάσει ο ζωμός, ρίχνουμε τους κύβους πατάτας και τα μπουκετάκια από το κουνουπίδι και τα αφήνουμε να βράσουν για 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
- Εν συνεχεία, πολτοποιούμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε δόσεις στο μπλέντερ (ή στο μούλτι) προσθέτοντας και το γιαούρτι.
- Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή ή κρύα.
- Μπορούμε να τη γαρνίρουμε με μια σάλτσα από πιπεριές Φλωρίνης: πολτοποιούμε 1 φλιτζάνι στραγγισμένες πιπεριές Φλωρίνης από βαζάκι με 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, 1/2 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό, 2 κουτ. σούπας νερό και αλατοπίπερο.
Πηγή - γαστρονόμος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου