ΜΕΝΟΥ

Pages

Κρεμώδης σούπα με κουνουπίδι


Μία μοναδική πρόταση για τους καλεσμένους σας.









Συνταγή : Ντίνα Νικολάου
Μερίδες  : 6-8 μερίδες
Απαιτούμενος Χρόνος  :  Προετοιμασία 15 λεπτά, Μαγείρεμα 40 λεπτά.
Βαθμός Δυσκολίας  :  Μέτρια.


Υλικά
  • 1 κουνουπίδι μεσαίου μεγέθους, κομμένο στα μπουκετάκια του
  • 1 μεγάλη πατάτα, καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού ξερό θυμάρι, τριμμένο
  • 1/2 κουτ. σούπας φυλλαράκια ξερού φασκόμηλου, τριμμένα (εναλλακτικά χρησιμοποιήστε ξερό δεντρολίβανο)
  • 1 λίτρο ζωμός κότας, χλιαρός
  • 150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Εκτέλεση

  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει (για 2 - 3 λεπτά). 
  • Προσθέτουμε το ζωμό, το θυμάρι, το φασκόμηλο (ή το δεντρολίβανο) και αλατοπιπερώνουμε. 
  • Μόλις κοχλάσει ο ζωμός, ρίχνουμε τους κύβους πατάτας και τα μπουκετάκια από το κουνουπίδι και τα αφήνουμε να βράσουν για 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. 
  • Εν συνεχεία, πολτοποιούμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε δόσεις στο μπλέντερ (ή στο μούλτι) προσθέτοντας και το γιαούρτι.
  • Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή ή κρύα. 
  • Μπορούμε να τη γαρνίρουμε με μια σάλτσα από πιπεριές Φλωρίνης: πολτοποιούμε 1 φλιτζάνι στραγγισμένες πιπεριές Φλωρίνης από βαζάκι με 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, 1/2 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό, 2 κουτ. σούπας νερό και αλατοπίπερο.


Πηγή - γαστρονόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου