Συνταγή : Νίκη Χρυσανθίδου
Μερίδες : 30 τεμάχια
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 10 λεπτά, Ψήσιμο 15-30 λεπτά
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 1 φύλλο σφολιάτας
- 2 κρόκοι αυγών
- 2 κουτ. σούπας σουσάμι
- 1 κουτ. γλυκού μαυροσούσαμο
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
- Κόβουμε το φύλλο σφολιάτας (σε θερμοκρασία δωματίου) σε δέκα λωρίδες κατά πλάτος και μετά σε τρεις κατά μήκος. Εχουμε έτσι 30 κομμάτια ζύμης.
- Παίρνουμε ένα ένα τα κομμάτια, τα στρίβουμε με τα χέρια και τα βάζουμε σε λαδωμένο ταψί.
- Σε ένα μπολάκι χτυπάμε ελαφρώς μ’ ένα πιρούνι τους κρόκους αυγών.
- Μ' ένα πινελάκι αλείφουμε τις πλεξούδες με το αυγό.
- Ανακατεύουμε τα σουσάμια και πασπαλίζουμε τις πλεξούδες.
- Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν.
Πηγή - γαστρονόμος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου