ΜΕΝΟΥ

Pages

Μπισκότα με άρωμα λεμόνι



Λαχταριστά κουλουράκια για μικρούς και μεγάλους








Συνταγή : Cookbox
Μερίδες  : 
Απαιτούμενος Χρόνος  :  20 λεπτά και επιπλέον 4 ώρες για την ζυμη στο ψυγείο.
Βαθμός Δυσκολίας  :  Εύκολη.


Υλικά
  • 180 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1,5 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 5 γρ. καλαμποκάλευρο (1 κ.γ.)
  • Αλάτι 1/2 κ.γ.
  • 220 γρ. ζάχαρη
  • 2 λεμόνια το ξύσμα τους και 1 κ.σ. απο το χυμό τους
  • 120 γρ. βούτυρο ανάλατο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 αβγό
  • 1 βανίλια
  • 40 γρ. ζάχαρη άχνη


Εκτέλεση
  • Σε ενα μπόλ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το καλαμποκάλευρο και το αλάτι.
  • Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τη ζάχαρη με το ξύσμα του λεμονιού και επεξεργαζόμαστε για ένα λεπτό περίπου. 
  • Προσθέτουμε το βούτυρο και επεξεργαζόμαστε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει το μίγμα. Προσθέτουμε το αυγό, το χυμό του λεμονιού και τη βανίλια και επεξεργαζόμαστε μέχρι να αναμιχθούν τα υλικά. 
  • Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε σιγά σιγά τα στερεά υλικά. Επεξεργαζόμαστε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
  • Μεταφέρουμε τη ζύμη σε ένα μπόλ, την καλύπτουμε με ενα κομμάτι μεμβράνης και τη βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες ή απο το προηγούμενο βράδυ.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βγάζουμε τη ζύμη απο το ψυγείο ώστε να είναι σε θερμοκρασία δωματίου όταν τη χρησιμοποιήσουμε.
  • Στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
  • Παίρνουμε κομμάτια απο τη ζύμη και τα πλάθουμε σε μπαλάκια περίπου 3 εκ. Τα βουτάμε στη ζάχαρη άχνη και τα τοποθετούμε στο ταψί. Ψήνουμε στο φούρνο για 10-12 λεπτά περίπου.
  • Βγάζουμε τα μπισκότα απο το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά πριν τα χρησιμοποιήσουμε.

Πηγή - cookbox.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου