Συνταγή : Cookbox
Μερίδες :
Απαιτούμενος Χρόνος : 20 λεπτά και επιπλέον 4 ώρες για την ζυμη στο ψυγείο.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 180 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1,5 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 5 γρ. καλαμποκάλευρο (1 κ.γ.)
- Αλάτι 1/2 κ.γ.
- 220 γρ. ζάχαρη
- 2 λεμόνια το ξύσμα τους και 1 κ.σ. απο το χυμό τους
- 120 γρ. βούτυρο ανάλατο σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 αβγό
- 1 βανίλια
- 40 γρ. ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
- Σε ενα μπόλ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το καλαμποκάλευρο και το αλάτι.
- Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τη ζάχαρη με το ξύσμα του λεμονιού και επεξεργαζόμαστε για ένα λεπτό περίπου.
- Προσθέτουμε το βούτυρο και επεξεργαζόμαστε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει το μίγμα. Προσθέτουμε το αυγό, το χυμό του λεμονιού και τη βανίλια και επεξεργαζόμαστε μέχρι να αναμιχθούν τα υλικά.
- Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε σιγά σιγά τα στερεά υλικά. Επεξεργαζόμαστε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
- Μεταφέρουμε τη ζύμη σε ένα μπόλ, την καλύπτουμε με ενα κομμάτι μεμβράνης και τη βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες ή απο το προηγούμενο βράδυ.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βγάζουμε τη ζύμη απο το ψυγείο ώστε να είναι σε θερμοκρασία δωματίου όταν τη χρησιμοποιήσουμε.
- Στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
- Παίρνουμε κομμάτια απο τη ζύμη και τα πλάθουμε σε μπαλάκια περίπου 3 εκ. Τα βουτάμε στη ζάχαρη άχνη και τα τοποθετούμε στο ταψί. Ψήνουμε στο φούρνο για 10-12 λεπτά περίπου.
- Βγάζουμε τα μπισκότα απο το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά πριν τα χρησιμοποιήσουμε.
Πηγή - cookbox.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου