Συνταγή : Cookbox
Μερίδες : 4 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος : 45 λεπτα και 2 ωρες για το πανάρισμα
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 2 στήθη κοτόπουλο
- 120 ml. γάλα
- 120 ml. λάδι canola
- 2 κ.σ φρέσκο δεντρολίβανο
- 60 ml φρέσκο χυμό λεμόνι
- 4 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
- Αλάτι κατά βούληση
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
- 2 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
- 3/4 κ.γ. πιπέρι καγιέν για τη μαρινάδα και 1/4 κ.γ. για το πανάρισμα
- 3 αυγά
- 180 γρ. καλαμποκάλευρο
- 100 γρ. δημητριακά ολικής άλεσης ή απλά corn flakes θρυμματισμένα
- 60 γρ. πεκορίνο τριμμένο
Εκτέλεση
Για τη μαρινάδα:
- Βάζουμε σε ένα μπόλ το γάλα, τη μισή ποσότητα απο το λάδι, το χυμό του λεμονιού, το δενδρολίβανο, το σκόρδο, το ξύσμα του λεμονιού, το πιπέρι καγιέν και το αλάτι.
- Ανακατεύουμε τα υλικά και προσθέτουμε το κοτόπουλο.
- Φροντίζουμε η μαρινάδα να καλύπτει καλά το κοτόπουλο.
- Καλύπτουμε το μπόλ με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο.
- Αφήνουμε το κοτόπουλο να μαρινατιστεί για 2-6 ώρες.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς και τοποθετούμε τη σχάρα του φούρνου στην πρώτη θέση.
- Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί.
- Σε ένα μπόλ ανακατεύουμε το υπόλοιπο λάδι με το καλαμποκάλευρο, τα δημητριακά, το πεκορίνο, αλάτι, πιπέρι, πιπέρι καγιέν και αφήνουμε στην άκρη.
- Σε ένα άλλο μπόλ χτυπάμε ελαφρώς τα αυγά. Αφήνουμε στην άκρη.
- Αφαιρούμε το κοτόπουλο απο τη μαρινάδα.
- Το βυθίζουμε στο χτυπημένο αυγό και αμέσως μετά στο μίγμα απο το καλαμποκάλευρο.
- Τοποθετούμε το παναρισμένο κοτόπουλο στο ταψί. Αφήνουμε το κοτόπουλο να σταθεί για 15 λεπτά πρίν το ψήσουμε.
- Ψήνουμε στο φούρνο για 40-45 λεπτά.
Πηγή - cookbox.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου