Συνταγή : Εφη Γιαλούση
Μερίδες : για 4 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 10 λεπτά, μαγείρεμα 50 λεπτά.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 1 κιλό χοιρινό μπούτι κομμένο σε μερίδες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1 φλιτζάνι κρασί λευκό
- 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας διαλυμένο σε λίγο νερό
- 1 μάτσο σέλινο ψιλοκομμένο
- 4 πράσα κομμένα σε ροδέλες
- 3-4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1/3 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
- αλάτι, πιπέρι
Για το αβγολέμονο
- 2 αβγά
- 1 λεμόνι (τον χυμό του)
Eκτέλεση
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σοτάρουμε το χοιρινό μέχρι να ροδίσει από όλες τις μεριές.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για ακόμα 2 λεπτά.
- Σβήνουμε με το κρασί και, αφού εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε τον πελτέ ντομάτας, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε το φαγητό να βράσει για μισή ώρα.
- Στη συνέχεια, βάζουμε τα πράσα και το σέλινο και αφήνουμε να σιγοβράσουν για άλλα 15 λεπτά, μέχρι να μείνει μια σάλτσα ελαφρώς συμπυκνωμένη.
- Ετοιμάζουμε το αβγολέμονο: Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και προσθέτουμε τους κρόκους με το λεμόνι.
- Κατεβάζουμε το φαγητό από τη φωτιά και ρίχνουμε λίγο λίγο από τον ζωμό στο μείγμα των αβγών.
- Ρίχνουμε το αβγολέμονο στο φαγητό και αναδεύουμε σε χαμηλή φωτιά για μερικά λεπτά.
- Σερβίρουμε.
Πηγή - cookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου