Απολαυστικό φιλέτο κοτόπουλο σε ρολό με γέμιση από κρύο και μυρωδάτα βότανα
Συνταγή :
Μερίδες : για 8 ατομα
Απαιτούμενος Χρόνος : 30 λεπτά
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 4 στήθη κοτόπουλο χωρίς κόκαλο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 χούφτα μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο
- 8 φρέσκα φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα σε λωρίδες
- 8 κουταλιές της σούπας βούτυρο μαλακό
- 3 αυγά χτυπημένα
- 1 μεγάλο μπολ γαλέτα
- 2 φλιτζάνια αλεύρι
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι λευκό κρασί
- Επιπλέον χυμό λεμόνι για τη σάλτσα
- 8 φέτες λεμόνι
Εκτέλεση
- Σε ξύλο κοπής απλώνετε ένα φύλλο πλαστικής μεμβράνης και βάζετε το φιλέτο κοτόπουλο. Καλύψτε με την περισσευούμενο μεμβράνη το κοτόπουλο και χτυπήστε με το σφυρί μέχρι να ανοίξει.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε το μαλακό βούτυρο με όλα τα υπόλοιπα υλικά ψιλοκομμένα εκτός από κρασί και το ελαιόλαδο.
- Στη συνέχεια τοποθετήστε τη λεία επιφάνεια του κοτόπουλου πάνω στο ξύλο κοπής και γεμίστε με 1 μπάλα (σχήμα κεφτέ) από το μείγμα βουτύρου.
- Τυλίξτε κάθε φιλέτο κοτόπουλο σε ρολό και στερεώνετε καλά με οδοντογλυφίδα.
- Στη συνέχεια περάστε από αλεύρι τα ρολά, μετά στο μείγμα αυγού και έπειτα στη γαλέτα και βάζετε στο ψυγείο για 30 - 40 λεπτά.
- Ζεσταίνετε το ηλιέλαιο σε μέτρια φωτιά σε ένα βαθύ τηγάνι και τηγανίστε τα ρολά κοτόπουλου μέχρι να πάρουν ομοιόμορφο χρώμα από όλες τις πλευρές για περίπου 5 – 6 λεπτά.
- Αφαιρέστε τα ρολά από το τηγάνι (κρατήστε το ηλιέλαιο) και ρίχνετε το κρασί, το χυμό λεμονιού, τις φέτες λεμονιού και βράζετε μέχρι να εξατμιστεί το κρασί και δέσει η σάλτσα.
- Σερβίρετε ραντίζοντας τη σάλτσα κρασιού.
Πηγή - sidagi.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου