ΜΕΝΟΥ

Pages

Κοτόπουλο Κιέβου


Απολαυστικό φιλέτο κοτόπουλο σε ρολό με γέμιση από κρύο και μυρωδάτα βότανα









Συνταγή : 
Μερίδες  : για 8 ατομα
Απαιτούμενος Χρόνος  :  30 λεπτά
Βαθμός Δυσκολίας  :  Εύκολη.



Υλικά
  • 4 στήθη κοτόπουλο χωρίς κόκαλο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 χούφτα μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο
  • 8 φρέσκα φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα σε λωρίδες
  • 8 κουταλιές της σούπας βούτυρο μαλακό
  • 3 αυγά χτυπημένα
  • 1 μεγάλο μπολ γαλέτα
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • Επιπλέον χυμό λεμόνι για τη σάλτσα
  • 8 φέτες λεμόνι



Εκτέλεση
  • Σε ξύλο κοπής απλώνετε ένα φύλλο πλαστικής μεμβράνης και βάζετε το φιλέτο κοτόπουλο. Καλύψτε με την περισσευούμενο μεμβράνη το κοτόπουλο και χτυπήστε με το σφυρί μέχρι να ανοίξει.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε το μαλακό βούτυρο με όλα τα υπόλοιπα υλικά ψιλοκομμένα εκτός από κρασί και το ελαιόλαδο.
  • Στη συνέχεια τοποθετήστε τη λεία επιφάνεια του κοτόπουλου πάνω στο ξύλο κοπής και γεμίστε με 1 μπάλα (σχήμα κεφτέ) από το μείγμα βουτύρου.
  • Τυλίξτε κάθε φιλέτο κοτόπουλο σε ρολό και στερεώνετε καλά με οδοντογλυφίδα.
  • Στη συνέχεια περάστε από αλεύρι τα ρολά, μετά στο μείγμα αυγού και έπειτα στη γαλέτα και βάζετε στο ψυγείο για 30 - 40 λεπτά.
  • Ζεσταίνετε το ηλιέλαιο σε μέτρια φωτιά σε ένα βαθύ τηγάνι και τηγανίστε τα ρολά κοτόπουλου μέχρι να πάρουν ομοιόμορφο χρώμα από όλες τις πλευρές για περίπου 5 – 6 λεπτά.
  • Αφαιρέστε τα ρολά από το τηγάνι (κρατήστε το ηλιέλαιο) και ρίχνετε το κρασί, το χυμό λεμονιού, τις φέτες λεμονιού και βράζετε μέχρι να εξατμιστεί το κρασί και δέσει η σάλτσα.
  • Σερβίρετε ραντίζοντας τη σάλτσα κρασιού.


Πηγή - sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου