Συνταγή : Εφη Γιαλούση
Μερίδες : για 4 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 20 λεπτά, μαγείρεμα 30 λεπτά.
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.
Υλικά
- 4 σνίτσελ χοιρινά (1 κιλό περίπου)
- 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουτ. γλυκού πάπρικα
- 1 κουτ. γλυκού κόλιαντρο τριμμένο
- 200 γρ. γιαούρτι
- 3 ντομάτες μέτριες φρέσκες ψιλοκομμένες
- 2 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
- 2 κουτ. σούπας βασιλικό ψιλοκομμένο
- 4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 2 κουτ. σούπας μηλόξιδο
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
- αλάτι, πιπέρι
Eκτέλεση
- Πλένουμε τα σνίτσελ και τα στραγγίζουμε.
- Τα σκουπίζουμε με χαρτί, τα αλατοπιπερώνουμε και τα βάζουμε σε πυρίμαχο σκεύος.
- Χτυπάμε το ελαιόλαδο, το γιαούρτι, την πάπρικα και το κόλιαντρο στο μούλτι και περιχύνουμε με το μείγμα τα σνίτσελ.
- Τα αφήνουμε να μαριναριστούν για 10 λεπτά τουλάχιστον.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Ανακατεύουμε καλά τις ντομάτες, τον άνηθο, τον βασιλικό, τα κρεμμύδια, το μηλόξιδο, το σκόρδο και τη φρυγανιά σε μπολ.
- Μοιράζουμε το μείγμα της φρυγανιάς πάνω σε κάθε σνίτσελ και ψήνουμε για 20-30 λεπτά περίπου, μέχρι να γίνει τραγανή η κρούστα.
Πηγή - cookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου