ΜΕΝΟΥ

Pages

Σνίτσελ χοιρινό στον φούρνο με κρούστα αρωματικών



Μία μοναδική συνταγή που θα σας ξετρελάνουν τα αρώματά της.













Συνταγή : Εφη Γιαλούση
Μερίδες  : για 4 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος  :  Προετοιμασία 20 λεπτά, μαγείρεμα 30 λεπτά.
Βαθμός Δυσκολίας  :  Μέτρια.


Υλικά
  • 4 σνίτσελ χοιρινά (1 κιλό περίπου)
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα
  • 1 κουτ. γλυκού κόλιαντρο τριμμένο
  • 200 γρ. γιαούρτι
  • 3 ντομάτες μέτριες φρέσκες ψιλοκομμένες
  • 2 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 2 κουτ. σούπας μηλόξιδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
  • αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση
  • Πλένουμε τα σνίτσελ και τα στραγγίζουμε. 
  • Τα σκουπίζουμε με χαρτί, τα αλατοπιπερώνουμε και τα βάζουμε σε πυρίμαχο σκεύος. 
  • Χτυπάμε το ελαιόλαδο, το γιαούρτι, την πάπρικα και το κόλιαντρο στο μούλτι και περιχύνουμε με το μείγμα τα σνίτσελ. 
  • Τα αφήνουμε να μαριναριστούν για 10 λεπτά τουλάχιστον. 
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Ανακατεύουμε καλά τις ντομάτες, τον άνηθο, τον βασιλικό, τα κρεμμύδια, το μηλόξιδο, το σκόρδο και τη φρυγανιά σε μπολ. 
  • Μοιράζουμε το μείγμα της φρυγανιάς πάνω σε κάθε σνίτσελ και ψήνουμε για 20-30 λεπτά περίπου, μέχρι να γίνει τραγανή η κρούστα.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου