ΜΕΝΟΥ

Pages

Εορταστικό κέικ γεμιστό με κρέμα και επικάλυψη σοκολάτας

Λαχταριστό κέικ για μικρούς και μεγάλους.









Συνταγή : Γιώτης
Μερίδες  : 10-12 μερίδες
Απαιτούμενος Χρόνος  :  20 λεπτά & ψήσιμο 1 ώρα περίπου
Βαθμός Δυσκολίας  :  Εύκολη, Μέτρια, Δύσκολη, Πολύ Δύσκολη.


Υλικά
Για το κέικ
  • 500 γρ. Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ
  • 1 κουτ. σούπας Κακάο ΓΙΩΤΗΣ
  • 200 γρ. βούτυρο αγελάδος + λίγο ακόμα για το βουτύρωμα της φόρμας
  • 400 γρ. ζάχαρη
  • 5 αυγά
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος
  • ξύσμα από 1 ακέρωτο πορτοκάλι

Για τη γέμιση
  • 1 φάκελος Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ
  • 400 ml φρέσκο γάλα
  • 100 γρ. κρέμα ή μαρμελάδα κάστανο (προαιρετικά)

Για την επικάλυψη
  • 180 γρ. Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ, ψιλοκομμένη
  • 100 ml φρέσκο γάλα
  • 1 κουτ. γλυκού βούτυρο αγελάδος


Εκτέλεση
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C και βουτυρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα. 
  • Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, για περίπου 2 – 3 λεπτά, μέχρι να αφρατέψει. 
  • Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τα αυγά, την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 2 – 3 λεπτά, μέχρι να αναμειχθούν. 
  • Ρίχνουμε τη Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ, το Κακάο ΓΙΩΤΗΣ, το ξύσμα και χτυπάμε για άλλο 1 – 2 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί μια λεία ζύμη.
  • Αδειάζουμε τη ζύμη στη φόρμα, στρώνουμε ομοιόμορφα και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα, μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει το κέικ. 
  • Ελέγχουμε, τρυπώντας με τη λάμα ενός μαχαιριού. 
  • Αν βγει στεγνή, τότε το κέικ είναι έτοιμο, διαφορετικά ψήνουμε για λίγα λεπτά ακόμα. 
  • Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε το κέικ να κρυώσει και ξεφορμάρουμε προσεχτικά.

Γέμιση
  • Ετοιμάζουμε τη γέμιση σύμφωνα με τις οδηγίες του φακέλου. 
  • Αν θέλουμε, προσθέτουμε την κρέμα κάστανου και ανακατεύουμε να αναμειχθούν.

Επικάλυψη
  • Βάζουμε την Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ σε μπολ. 
  • Σε ένα μπρίκι ζεσταίνουμε το γάλα, μέχρι να αρχίσει να φουσκώνει και το ρίχνουμε στην κουβερτούρα. 
  • Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, μέχρι να λιώσει η Κουβερτούρα, να αναμειχθούν τα υλικά και να σχηματιστεί μια λεία και ρευστή κρέμα.

Κέικ
  • Κόβουμε προσεχτικά το κέικ στη μέση, σχηματίζοντας 2 δίσκους. 
  • Βάζουμε τον ένα δίσκο σε πιατέλα, απλώνουμε ισόπαχα τη γέμιση και καλύπτουμε με τον δεύτερο δίσκο. 
  • Περιχύνουμε με την επικάλυψη, έτσι ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνεια και σκορπίζουμε αν θέλουμε, ξηρούς καρπούς όπως καρύδια, αμύγδαλα ή φουντούκια.


Πηγή - γαστρονόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου