Μία μοναδική πίτα που πρέπει να δοκιμάσετε.
Συνταγή : Cookbox
Μερίδες : 6 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος : 60 λεπτά
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 30 γρ. βούτυρο
- 2 πράσα κομμένα σε λεπτές φετούλες
- 2 αυγά και 2 ασπράδια επιπλέον
- 60 ml. κρέμα γάλακτος
- 200 γρ. ρικότα
- 60 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
- 6 κ.γ. πέστο βασιλικού
- 1/4 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Αλάτι κατά βούληση
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
- 30 ml. ελαιόλαδο για το ταψί και τα φύλλα
- 8 φύλλο κρούστας
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Βάζουμε το βούτυρο σε ένα βαθύ τηγάνι και το αφήνουμε να λιώσει και να κάψει σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέτουμε το πράσο και το σοτάρουμε μέχρι να μαραθεί, περίπου 4-5 λεπτά.
- Σε ένα μπόλ χτυπάμε τα αυγά με τα ασπράδια. Αφήνουμε στην άκρη.
- Σε ένα μπόλ ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος, τη ρικότα, το πέστο βασιλικού, την παρμεζάνα, το μαιντανό, αλάτι και πιπέρι.
- Προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά και ανακατεύουμε καλά τα υλικά.
- Αλείφουμε με λάδι ένα στρογγυλό ταψί. Τοποθετούμε το πρώτο φύλλο και το αλέιφουμε με λάδι. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και με τα υπόλοιπα φύλλα.
- Κόβουμε τα φύλλα που εξέχουν απο το ταψί.
- Βάζουμε το μίγμα του πράσου πάνω στα φύλλα και το στρώνουμε ομοιόμορφα.
- Ψήνουμε στο φούρνο για 45-50 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.
Πηγή - cookbox.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου