ΜΕΝΟΥ

Pages

Φτερούγες κοτόπουλου με σάλτσα μπαλσάμικο


Μοναδική συνταγή που θα σας ξετρελάνει.










Συνταγή : Cookbox
Μερίδες  : 6 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος  :  45 λεπτά
Βαθμός Δυσκολίας  :  Εύκολη.


Υλικά

  • 1200 γρ. φτερούγες κοτόπουλου ( 12 φτερούγες)
  • 4 σκελίδες σκόρδου κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 15 ml. ελαιόλαδο
  • 4 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
  • Αλάτι κατά βούληση
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
  • 3 κ.σ φρέσκο δεντρολίβανο
  • 120 ml ζωμό κότας
  • 60 ml λευκό ξηρό κρασί


Εκτέλεση

  • Βάζουμε σε ένα μπόλ τις φτερούγες και τις αλατοπιπερώνουμε καλά.
  • Βάζουμε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι, να κάψει σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. 
  • Προσθέτουμε τις φτερούγες και τις σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα απο όλες τις πλευρές και να είναι σχεδόν έτοιμες, 3-4 λεπτά απο κάθε πλευρά. 
  • Βγάζουμε τις φτερούγες απο το τηγάνι και τις τοποθετούμε σε μια πιατέλα.
  • Βάζουμε στο τηγάνι το δενδρολίβανο, το σκόρδο, το ξύδι, το κρασί και τον ζωμό. Αφήνουμε τα υλικά να πάρουν βράση σε μέτρια φωτιά. 
  • Μόλις πάρουν βράση τα υλικά τα αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά και προσθέτουμε ξανά τις φτερούγες, χαλημώνουμε τη θερμοκρασία και αφήνουμε τις αφήνουμε να σιγοβράσουν για 30-40 λεπτά. 
  • Αφαιρούμε τις φτερούγες και τις τοποθετούμε σε μια πιατέλα. 
  • Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για 5 λεπτά μόνη της σε δυνατή φωτιά μέχρι να μειωθεί ο όγκος της και να πήξει.
  • Περιχύνουμε τις φτερούγες του κοτόπουλου με τη σάλτσα και σερβίρουμε.
  • Μπορούμε να συνοδεύσουμε τις φτερούγες με νούντλς ή ρύζι ατμού.


Πηγή - cookbox.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου