Συνταγή : Cookbox
Μερίδες : 6 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος : 45 λεπτά
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 1200 γρ. φτερούγες κοτόπουλου ( 12 φτερούγες)
- 4 σκελίδες σκόρδου κομμένες σε λεπτές φέτες
- 15 ml. ελαιόλαδο
- 4 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
- Αλάτι κατά βούληση
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
- 3 κ.σ φρέσκο δεντρολίβανο
- 120 ml ζωμό κότας
- 60 ml λευκό ξηρό κρασί
Εκτέλεση
- Βάζουμε σε ένα μπόλ τις φτερούγες και τις αλατοπιπερώνουμε καλά.
- Βάζουμε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι, να κάψει σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Προσθέτουμε τις φτερούγες και τις σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα απο όλες τις πλευρές και να είναι σχεδόν έτοιμες, 3-4 λεπτά απο κάθε πλευρά.
- Βγάζουμε τις φτερούγες απο το τηγάνι και τις τοποθετούμε σε μια πιατέλα.
- Βάζουμε στο τηγάνι το δενδρολίβανο, το σκόρδο, το ξύδι, το κρασί και τον ζωμό. Αφήνουμε τα υλικά να πάρουν βράση σε μέτρια φωτιά.
- Μόλις πάρουν βράση τα υλικά τα αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά και προσθέτουμε ξανά τις φτερούγες, χαλημώνουμε τη θερμοκρασία και αφήνουμε τις αφήνουμε να σιγοβράσουν για 30-40 λεπτά.
- Αφαιρούμε τις φτερούγες και τις τοποθετούμε σε μια πιατέλα.
- Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για 5 λεπτά μόνη της σε δυνατή φωτιά μέχρι να μειωθεί ο όγκος της και να πήξει.
- Περιχύνουμε τις φτερούγες του κοτόπουλου με τη σάλτσα και σερβίρουμε.
- Μπορούμε να συνοδεύσουμε τις φτερούγες με νούντλς ή ρύζι ατμού.
Πηγή - cookbox.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου