ΜΕΝΟΥ

Pages

Σοκολατένια μάφινς


Αφράτα και γλυκά μάφινς σοκολάτας για το πρωινό σας









Συνταγή : 
Μερίδες  : για 4-6 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος  :  25 λεπτά
Βαθμός Δυσκολίας  :  Εύκολη.



Υλικά
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1/2 κούπα σπορέλαιο
  • 2 αυγά
  • 2 κούπες αλεύρι
  • 1 κουταλάκια μπείκιν παούντερ
  • 1 κουταλάκι μπείκιν σόδα
  • 1/4 κουταλάκι αλάτι
  • 4 κουταλιές κακάο
  • 150 γραμμάρια μερέντα
  • 1/4 κούπα λικέρ της αρεσκείας σας
  • 1 κουταλιά της σούπας καφές εσπρέσσο διαλυμένος σε 1/4 κούπα νερό
  • 1/2 κούπα ξινόγαλα
  • 1 κουταλιά του γλυκού βανίλια σε υγρή μορφή ή ρούμι ή κονιάκ



Εκτέλεση
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς Κέλσιου και ρυθμίστε τη σχάρα στη μέση. Βάζουμε 12 χαρτάκια για μάφινς στο ειδικό ταψί για μάφινς.
  • Σε ένα μέτριο μπολ, ανακατεύουμε τα αυγά, το ξινόγαλα, την ζάχαρη και το λάδι. Χτυπάμε καλά με μία σπάτουλα.
  • Σε δεύτερο μπολ, κοσκινίζουμε τα στεγνά υλικά: αλεύρι, μπείκιν παούντερ, σόδα, κακάο, αλάτι.
  • Προσθέτουμε τα στεγνά υλικά στο το μείγμα με τα αυγά, χρησιμοποιώντας μόνο την σπάτουλα.
  • Μετά προσθέτουμε τη μερέντα, το λικέρ ή τον καφέ διαλυμένο σε νερό, και την βανίλια ή το κονιάκ - ρούμι.
  • Με ένα κουτάλι σούπας μοιράζουμε τη ζύμη στο ταψάκι για μάφινς.
  • Ψήνουμε για 25 λεπτά, η μέχρι μία οδοντογλυφίδα να βγαίνει στεγνή.
  • Σε περίπτωση που η οδοντογλυφίδα χτυπήσει κομμάτι σοκολάτας, θα βγει υγρή, δοκιμάστε πάλι με άλλη σε άλλο σημείο του μάφινς που δεν υπάρχει κομμάτι σοκολάτας.
  • Αφήνουμε τα μάφινς στο ταψί για 4-5 λεπτά και μετά τα ξεφορμάρουμε από το ταψί. Αφήνουμε να κρυώσουν σε σχάρα.
  • Τα μάφινς μένουν φρέσκα για 3 μέρες στο ψυγείο.

Πηγή - sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου