ΜΕΝΟΥ

Pages

Καγιανάς με παστό χοιρινό και σφέλα


Για τις κρύες μέρες του χειμώνα












Συνταγή : Ηλίας Δεμιρτζόγλου
Μερίδες  : για 2 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος  :  Προετοιμασία 10 λεπτά, μαγείρεμα 20 λεπτά.
Βαθμός Δυσκολίας  :  Εύκολη, Μέτρια, Δύσκολη, Πολύ Δύσκολη.


Υλικά
  • 3 ντομάτες μέτριες περασμένες από τον τρίφτη
  • 2 αβγά
  • 200 γρ. χοιρινό παστό σε κομμάτια
  • 80 γρ. σφέλα Μεσσηνίας σε κύβους
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 1 κλωναράκι ρίγανη φρέσκια

Eκτέλεση 
  • Ρίχνουμε τις τριμμένες ντομάτες σε βαθύ τηγάνι και τις αφήνουμε να βράσουν για λίγο. 
  • Προσθέτουμε το παστό χοιρινό, λίγο ελαιόλαδο και πιπέρι. 
  • Αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί η σάλτσα μέχρι να δέσει και ρίχνουμε τη σφέλα. 
  • Μόλις πάρει μία βράση, προσθέτουμε τα αβγά χτυπημένα, ανακατεύουμε απαλά και προσθέτουμε τη ρίγανη. 
  • Μαγειρεύουμε για 10 λεπτά περίπου, να δέσει το μείγμα, κατεβάζουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε με έξτρα πιπέρι.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου