Για τις κρύες μέρες του χειμώνα
Συνταγή : Ηλίας Δεμιρτζόγλου
Μερίδες : για 2 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 10 λεπτά, μαγείρεμα 20 λεπτά.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη, Μέτρια, Δύσκολη,
Πολύ Δύσκολη.
Υλικά
- 3 ντομάτες μέτριες περασμένες από τον τρίφτη
- 2 αβγά
- 200 γρ. χοιρινό παστό σε κομμάτια
- 80 γρ. σφέλα Μεσσηνίας σε κύβους
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 1 κλωναράκι ρίγανη φρέσκια
Eκτέλεση
- Ρίχνουμε τις τριμμένες ντομάτες σε βαθύ τηγάνι και τις αφήνουμε να βράσουν για λίγο.
- Προσθέτουμε το παστό χοιρινό, λίγο ελαιόλαδο και πιπέρι.
- Αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί η σάλτσα μέχρι να δέσει και ρίχνουμε τη σφέλα.
- Μόλις πάρει μία βράση, προσθέτουμε τα αβγά χτυπημένα, ανακατεύουμε απαλά και προσθέτουμε τη ρίγανη.
- Μαγειρεύουμε για 10 λεπτά περίπου, να δέσει το μείγμα, κατεβάζουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε με έξτρα πιπέρι.
Πηγή - cookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου