Συνταγή : Cookbox
Μερίδες : για 4 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος : 20 λεπτά
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 1 στήθος κοτόπουλο 600 γρ. κομμένο σε μικρά κομμάτια
- 2 κρεμμύδια ξερά μικρά κομμένα σε λεπτές φέτες
- 30 ml. ελαιόλαδο
- 15 γρ. βούτυρο
- Αλάτι κατά βούληση
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
- θυμάρι 1 κ.γ.
- 120 ml. κρέμα γάλακτος
- ml νερό
- 8 κ.γ. μουστάρδα Dijon
- 120 ml λευκό ξηρό κρασί
Εκτέλεση
- Κόβουμε τα κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια τα αλατοπιπερώνουμε και τα περιχύνουμε με λίγο λάδι.
- Βάζουμε το λάδι να κάψει σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το βούτυρο και μόλις λιώσει προσθέτουμε και τα κομμάτια του κοτόπουλου. Σοτάρουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου μέχρι να πάρουν χρώμα απ όλες τις πλευρές. Αποσύρουμε τα κομμάτια του κότόπουλου απο το τηγάνι και τα αφήνουμε σε μια πιατέλα όση ώρα θα φτιάχνουμε τη σάλτσα.
- Βάζουμε το κρεμμύδι στο τηγάνι και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σοτάρουμε για περίπου 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια. Σβήνουμε το κρασί και αυξάνουμε τη θερμοκρασία. Μόλις αρχίσει να πήζει η σάλτσα προσθέτουμε το νερό, τη μουστάρδα και το θυμάρι. Αφήνουμε τα υλικά να βράσουν μέχρι να μειωθεί ο όγκος τους στο μισό.
- Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα κομμάτια του κοτόπουλου. Ανακατεύουμε καλά ώστε να καλυφθούν πλήρως τα κομμάτια κοτόπουλου με τη σάλτσα. Αποσύρουμε την κατσαρόλα απο τη φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε καλά. Δοκιμάζουμε άν χρειάζεται περισσότερο αλάτι και πιπέρι και προσθέτουμε άν χρειάζεται.
- Σερβίρουμε με ζυμαρικά ή με ρύζι ατμού.
Πηγή - cookbox.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου