ΜΕΝΟΥ

Pages

Κέικ μελιού

Μοναδικό ελαφρύ κέικ για όλη την οικογένεια.









Συνταγή : Cookbox
Μερίδες  : 
Απαιτούμενος Χρόνος  :  1 ώρα και 15 λεπτά
Βαθμός Δυσκολίας  :  Εύκολη.


Υλικά
  • 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1,5 κ.γ. σόδα μαγειρική
  • Αλάτι 1/2 κ.γ.
  • 1 κ.γ. κανέλα σκόνη
  • 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 57 γρ. ζάχαρη
  • 140 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 3 αυγά
  • 1 πορτοκάλι μέτριο, το ξύσμα του και 1κ.σ. χυμό
  • 55 γρ. ξινόγαλο
  • 23 κ.σ. μέλι (350γρ.)
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 225 ml. τσάι δυνατό
  • 14 κ.σ. καρυδόψιχα τριμμένη

Εκτέλεση
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C και βουτυρώνουμε μια φόρμα κέικ.
  • Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, το αλάτι, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο.
  • Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάμε με ένα μίξερ για περίπου 2 λεπτά, τα δύο είδη ζάχαρης, τα αυγά, το χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα πορτοκαλιού, το ξινόγαλο, το μέλι, το εκχύλισμα βανίλιας, και το τσάι.
  • Προσθέτουμε μέσα στο μπολ σιγά σιγά, ανακατεύοντας συγχρόνως για 3 λεπτά, το μίγμα με το αλεύρι. Ρίχνουμε και τα καρύδια στο μίγμα, ανακατεύουμε λίγο και το βάζουμε στην φόρμα του κέικ.
  • Ψήνουμε το κέικ για 45 λεπτά με 1 ώρα. Δοκιμάζουμε αν είναι ψημένο το κέικ, καρφώνοντας ένα μαχαίρι στο κέντρο της φόρμας, και βγάζοντάς το βλέπουμε πως το μαχαίρι έχει μόνο υγρασία.
  • Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο, το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και σερβίρουμε.

Πηγή - cookbox.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου