Συνταγή : Cookbox
Μερίδες :
Απαιτούμενος Χρόνος : 1 ώρα και 15 λεπτά
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1,5 κ.γ. σόδα μαγειρική
- Αλάτι 1/2 κ.γ.
- 1 κ.γ. κανέλα σκόνη
- 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
- 57 γρ. ζάχαρη
- 140 γρ. ζάχαρη καστανή
- 3 αυγά
- 1 πορτοκάλι μέτριο, το ξύσμα του και 1κ.σ. χυμό
- 55 γρ. ξινόγαλο
- 23 κ.σ. μέλι (350γρ.)
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 225 ml. τσάι δυνατό
- 14 κ.σ. καρυδόψιχα τριμμένη
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C και βουτυρώνουμε μια φόρμα κέικ.
- Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, το αλάτι, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο.
- Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάμε με ένα μίξερ για περίπου 2 λεπτά, τα δύο είδη ζάχαρης, τα αυγά, το χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα πορτοκαλιού, το ξινόγαλο, το μέλι, το εκχύλισμα βανίλιας, και το τσάι.
- Προσθέτουμε μέσα στο μπολ σιγά σιγά, ανακατεύοντας συγχρόνως για 3 λεπτά, το μίγμα με το αλεύρι. Ρίχνουμε και τα καρύδια στο μίγμα, ανακατεύουμε λίγο και το βάζουμε στην φόρμα του κέικ.
- Ψήνουμε το κέικ για 45 λεπτά με 1 ώρα. Δοκιμάζουμε αν είναι ψημένο το κέικ, καρφώνοντας ένα μαχαίρι στο κέντρο της φόρμας, και βγάζοντάς το βλέπουμε πως το μαχαίρι έχει μόνο υγρασία.
- Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο, το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και σερβίρουμε.
Πηγή - cookbox.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου