ΜΕΝΟΥ

Pages

Πατάτες και βλίτα γιαχνί με μάραθο



Μία κλασική συνταγή για τους λάτρεις των μαγειρευτών.












Συνταγή : Εφη Γιαλούση
Μερίδες  : για 6 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος  :  προετοιμασία 15 λεπτά, μαγείρεμα 1 ώρα.
Βαθμός Δυσκολίας  :  Μέτρια.


Υλικά
  • 1½ κιλό πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε τέταρτα
  • 1 κιλό βλίτα καθαρισμένα χωρίς τα χοντρά κοτσάνια
  • 1 φλιτζάνι ελιές μαύρες χωρίς κουκούτσια, ψιλοκομμένες
  • 1½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα
  • 5 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1½ κονσέρβα ντοματάκια κονκασέ
  • 1/2 κουτ. γλυκού πελτέ ντομάτας
  • 1 ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο
  • 1 Κύβο Κότας
  • 2 φλιτζάνια νερό ζεστό
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Eκτέλεση
  • Βράζουμε λίγο νερό σε κατσαρολάκι και όταν κοχλάσει ρίχνουμε τις ελιές και τις ζεματίζουμε 2-3 λεπτά ώστε να φύγει η έντονη αλμύρα. 
  • Στραγγίζουμε και τις αφήνουμε στην άκρη. 
  • Ζεσταίνουμε σε φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε όλα τα κρεμμύδια για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. 
  • Ρίχνουμε τα ντοματάκια, τον κύβο, δύο φλιτζάνια νερό, τον πελτέ, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε. 
  • Μαγειρεύουμε για 6-8 λεπτά μέχρι να δέσει ελαφρώς η σάλτσα και ρίχνουμε τις πατάτες. 
  • Προσθέτουμε όσο νερό χρειάζεται για να καλυφθούν, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να πάρει βράση. 
  • Σιγομαγειρεύουμε για 15 λεπτά, προσθέτουμε τα βλίτα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 15 λεπτά επιπλέον ή μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες. 
  • Προσθέτουμε τις ελιές και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 10 λεπτά. 
  • Ρίχνουμε τον μάραθο, ανακινούμε την κατσαρόλα με προσοχή και αποσύρουμε από τη φωτιά. Σερβίρουμε αμέσως.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου