Συνταγή : Εφη Γιαλούση
Μερίδες : για 6 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 15 λεπτά, μαγείρεμα 1 ώρα.
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.
Υλικά
- 1½ κιλό πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε τέταρτα
- 1 κιλό βλίτα καθαρισμένα χωρίς τα χοντρά κοτσάνια
- 1 φλιτζάνι ελιές μαύρες χωρίς κουκούτσια, ψιλοκομμένες
- 1½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 2 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα
- 5 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 1½ κονσέρβα ντοματάκια κονκασέ
- 1/2 κουτ. γλυκού πελτέ ντομάτας
- 1 ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο
- 1 Κύβο Κότας
- 2 φλιτζάνια νερό ζεστό
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Eκτέλεση
- Βράζουμε λίγο νερό σε κατσαρολάκι και όταν κοχλάσει ρίχνουμε τις ελιές και τις ζεματίζουμε 2-3 λεπτά ώστε να φύγει η έντονη αλμύρα.
- Στραγγίζουμε και τις αφήνουμε στην άκρη.
- Ζεσταίνουμε σε φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε όλα τα κρεμμύδια για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Ρίχνουμε τα ντοματάκια, τον κύβο, δύο φλιτζάνια νερό, τον πελτέ, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Μαγειρεύουμε για 6-8 λεπτά μέχρι να δέσει ελαφρώς η σάλτσα και ρίχνουμε τις πατάτες.
- Προσθέτουμε όσο νερό χρειάζεται για να καλυφθούν, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να πάρει βράση.
- Σιγομαγειρεύουμε για 15 λεπτά, προσθέτουμε τα βλίτα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 15 λεπτά επιπλέον ή μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.
- Προσθέτουμε τις ελιές και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 10 λεπτά.
- Ρίχνουμε τον μάραθο, ανακινούμε την κατσαρόλα με προσοχή και αποσύρουμε από τη φωτιά. Σερβίρουμε αμέσως.
Πηγή - cookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου