ΜΕΝΟΥ

Pages

Σαλάτα με κινόα, λαχανάκια βρυξελλών, cranberries και καρύδια


Μία μοναδική σαλάτα για τους λάτρεις της υγιεινής διατροφής









Συνταγή : Cookbox
Μερίδες  : για 6 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος  :  20 λεπτά
Βαθμός Δυσκολίας  :  Εύκολη.


Υλικά
  • 15 ml. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ξερό μικρό, ψιλοκομμένο
  • 340 γρ. λαχανάκια βρυξελλών καθαρισμένα και κομμένα στα 4
  • Αλάτι 1/2 κ.γ.
  • 480 ml νερό ( 2 φλ.τσ.)
  • 200 γρ. κινόα ( 1 φλ.τσ.)
  • 100 γρ. cranberries χοντροκομμένα
  • 5 κ.σ. καρυδόψιχα χοντροκομμένη
  • 60 γρ. τυρί γκοργκοντζόλα κομμένο σε μικρά κομμάτια

Εκτέλεση
  • Βάζουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και το αφήνουμε να κάψει σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε για 3 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τα λαχανάκια και αλάτι. Σοτάρουμε και ανακατεύουμε τακτικά.
  • Στο μεταξύ βάζουμε το νερό σε μια κατσαρόλα και το αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε την κινόα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 15 λεπτά μέχρι να απορροφηθεί όλο το νερό. Μεταφέρουμε την κινόα σε ένα μεγάλο μπόλ.
  • Βάζουμε τα cranberries και τα καρύδια στο τηγάνι με τα λαχανικά και σοτάρουμε μέχρι μαλακώσουν τα λαχανάκια και τα cranberries και να καβουρδισθούν τα καρύδια. Αποσύρουμε το τηγάνι απο τη φωτιά.
  • Μεταφέρουμε τα μίγμα με τα σοταρισμένα λαχανικά στο μπόλ με την κινόα, προσθέτουμε το τυρί και ανακαεύουμε καλά.
  • Πασπαλίζουμε με λίγο ακόμη τυρί και σερβίρουμε όσο ακόμη η σαλάτα είναι ζεστή.

Πηγή - cookbox.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου