¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Ηλίας Δεμιρτζόγλου
Μερίδες : Για 6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 5΄, Μαγείρεμα 50΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Συστατικά
- 500 γρ. φάβα
- 2 πράσα ψιλοκομμένα
- 1 κρεμμύδι μεγάλο χοντροκομμένο
- 1 κουτ. γλυκού κουρκουμά
- 1 κουτ. γλυκού κάρι
- 1 κουτ. γλυκού τζίντζερ
- 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Τρόπος παρασκευής
- Βράζουμε τη φάβα με το κρεμμύδι σε νερό που να τη σκεπάζει μέχρι να χυλώσει καλά.
- Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό. Ρίχνουμε τα μπαχαρικά και ελέγχουμε το αλάτι.
- Πολτοποιούμε τη φάβα στο μπλέντερ ή με την ειδική ράβδο.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και τσιγαρίζουμε τα πράσα για 2-3 λεπτά.
- Σερβίρουμε τη φάβα με τα πράσα από πάνω και προαιρετικά ραντίζουμε με έξτρα ελαιόλαδο.
Πηγή - www.thecookbook.gr (Ο σύνδεσμος στο site δεν υφίσταται ποια, έλεγχος 15/03/2020)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου