ΜΕΝΟΥ

Pages

Φάβα με μπαχαρικά και τηγανητό πράσο

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Ηλίας Δεμιρτζόγλου
Μερίδες : Για 6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 5΄, Μαγείρεμα 50΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬


Συστατικά

  • 500 γρ. φάβα
  • 2 πράσα ψιλοκομμένα
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο χοντροκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού κουρκουμά
  • 1 κουτ. γλυκού κάρι
  • 1 κουτ. γλυκού τζίντζερ
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος παρασκευής

  • Βράζουμε τη φάβα με το κρεμμύδι σε νερό που να τη σκεπάζει μέχρι να χυλώσει καλά.
  • Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό. Ρίχνουμε τα μπαχαρικά και ελέγχουμε το αλάτι.
  • Πολτοποιούμε τη φάβα στο μπλέντερ ή με την ειδική ράβδο.
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και τσιγαρίζουμε τα πράσα για 2-3 λεπτά.
  • Σερβίρουμε τη φάβα με τα πράσα από πάνω και προαιρετικά ραντίζουμε με έξτρα ελαιόλαδο.

Πηγή - www.thecookbook.gr
  (Ο σύνδεσμος στο site δεν υφίσταται ποια, έλεγχος 15/03/2020)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου