Συνταγή : Cookbox
Μερίδες : για 4 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 30 λεπτά.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 2 φύλλο σφολιάτα
- 4 αυγά
- 60 ml. γάλα
- 30 γρ. βούτυρο λιωμένο
- Αλάτι κατά βούληση
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
- 1 πιπεριά μεγάλη ψιλοκομμένη
- 1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 4 φέτες μπέικον κομμένες σε κομμάτια και σωταρισμένες
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί ή το βουτυρώνουμε. Αφήνουμε στην άκρη.
- Ξεπαγώνουμε τη σφολιάτα μας και την κόβουμε με ένα κουπάτ σε στρογγυλά κομμάτια.
- Φροντίζουμε να έχουμε συνολικά 12 στρογγυλά κομμάτια σφολιάτας.
- Δημιουργούμε στο κέντρο κάθε κομματιού μια εσωχή όπου θα βάλουμε αργότερα τα υλικά μας.
- Ψήνουμε στο φούρνο για 10 λεπτά.
- Στο μεταξύ σε ένα μεγάλο μπόλ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα, το βούτυρο, αλάτι και πιπέρι για 2 περίπου λεπτά.
- Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές και ανακατεύουμε ελαφρά.
- Βγάζουμε τις σφολιάτες απο το φούρνο και αφήνουμε για λίγο να κρυώσουν ώστε να μπορούμε να τις πιάνουμε.
- Με ένα κουτάλι γεμίζουμε την εσωχή της κάθε σφολιάτας με το μίγμα αυγών που έχουμε φτιάξει.
- Προσθέτουμε σε κάθε εσωχή απο ένα κομμάτι μπέικον και ψήνουμε ξανά στο φούρνο για 15-20 λεπτά μέχρι να ψηθεί το αυγό και να πάρει χρώμα η σφολιάτα.
Πηγή - cookbox.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου