ΜΕΝΟΥ

Pages

Σφολιατίνια γεμιστά με μπέικον και αυγά


Ένα εύκολο και γρήγορο ορεκτικό για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας.









Συνταγή : Cookbox
Μερίδες  : για 4 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος  :  προετοιμασία 30 λεπτά.
Βαθμός Δυσκολίας  :  Εύκολη.


Υλικά
  • 2 φύλλο σφολιάτα
  • 4 αυγά
  • 60 ml. γάλα
  • 30 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • Αλάτι κατά βούληση
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
  • 1 πιπεριά μεγάλη ψιλοκομμένη
  • 1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 4 φέτες μπέικον κομμένες σε κομμάτια και σωταρισμένες

Εκτέλεση
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  • Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί ή το βουτυρώνουμε. Αφήνουμε στην άκρη. 
  • Ξεπαγώνουμε τη σφολιάτα μας και την κόβουμε με ένα κουπάτ σε στρογγυλά κομμάτια. 
  • Φροντίζουμε να έχουμε συνολικά 12 στρογγυλά κομμάτια σφολιάτας. 
  • Δημιουργούμε στο κέντρο κάθε κομματιού μια εσωχή όπου θα βάλουμε αργότερα τα υλικά μας.
  • Ψήνουμε στο φούρνο για 10 λεπτά.
  • Στο μεταξύ σε ένα μεγάλο μπόλ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα, το βούτυρο, αλάτι και πιπέρι για 2 περίπου λεπτά. 
  • Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές και ανακατεύουμε ελαφρά.
  • Βγάζουμε τις σφολιάτες απο το φούρνο και αφήνουμε για λίγο να κρυώσουν ώστε να μπορούμε να τις πιάνουμε.
  • Με ένα κουτάλι γεμίζουμε την εσωχή της κάθε σφολιάτας με το μίγμα αυγών που έχουμε φτιάξει. 
  • Προσθέτουμε σε κάθε εσωχή απο ένα κομμάτι μπέικον και ψήνουμε ξανά στο φούρνο για 15-20 λεπτά μέχρι να ψηθεί το αυγό και να πάρει χρώμα η σφολιάτα.

Πηγή - cookbox.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου