ΜΕΝΟΥ

Pages

Cheesecake με καραμελωμένο ανανά

Μία μοναδική συνταγή που θα σας ξετρελάνει


 



 


Συνταγή : Ιωάννης Γραμμένος
Μερίδες  : για 8 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος  : 
Βαθμός Δυσκολίας  :  Μέτρια. 
Ημέρα προβολής : 16.06.2014 
Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.



Υλικά
Για τη βάση
  • 200 γρ. μπισκότα τύπου πτι μπερ
  • ½ κ.σ. τζίντζερ
  • 50 γρ. μαργαρίνη με 25% βούτυρο Flora
  • ¼ κ.γ. αλάτι

Για την κρέμα
  • 400 γρ. τυρί κρέμα
  • 200 γρ. γιαούρτι
  • 2 αβγά
  • 1 κρόκο
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Για τον ανανά
  • 16 φέτες ανανά κονσέρβα
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 30 γρ. μαργαρίνη με 25% βούτυρο Flora


Εκτέλεση
Για τον ανανά
  • Βάζουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι τη ζάχαρη και τη μαργαρίνη με βούτυρο και τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να λιώσουν και να γίνουν καραμέλα.
  • Προσθέτουμε τον ανανά και λίγο από το ζουμί του.
  • Ταρακουνάμε το τηγάνι για να καλυφθεί ο ανανάς με την καραμέλα.
  • Αφήνουμε τον ανανά για 2-3 λεπτά μέσα στην καραμέλα, τον κατεβάζουμε από τη φωτιά και τον αφήνουμε να κρυώσει.

Για την κρέμα
  • Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το τυρί κρέμα, το γιαούρτι, τη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας, τα αβγά και τον κρόκο.
  • Χτυπάμε για λίγα λεπτά, μέχρι να γίνει μια λεία και γυαλιστερή κρέμα.

Για τη βάση
  • Λιώνουμε τη μαργαρίνη με βούτυρο.
  • Τρίβουμε στο μούλτι πρώτα τα μπισκότα.
  • Έπειτα βάζουμε το τζίντζερ, τη λιωμένη μαργαρίνη με βούτυρο, το αλάτι και χτυπάμε μέχρι να γίνουν πολτός.
  • Στρώνουμε μία λαδόκολλα σε ένα τσέρκι ή στον πάτο μιας φόρμας για cheesecake, με διάμετρο 24εκ.
  • Αδειάζουμε το μείγμα της βάσης στον πάτο της φόρμας και τον στρώνουμε ομοιόμορφα.
  • Έπειτα βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο, για 10 λεπτά, να παγώσει.
  • Ξεχωρίζουμε 6 κομμάτια ανανά, τον ψιλοκόβουμε, τον προσθέτουμε στην κρέμα και ανακατεύουμε.
  • Αδειάζουμε την κρέμα στην παγωμένη βάση.
  • Έπειτα το βάζουμε, σε προθερμασμένο φούρνο και το ψήνουμε, για 30 λεπτά, στους 150 βαθμούς, μέχρι να φουσκώσει και να πάρει χρώμα.
  • Κλείνουμε τον φούρνο και αφήνουμε το cheesecake μέσα, με ανοιχτή την πόρτα, μέχρι να κρυώσει πριν το βάλουμε στο ψυγείο για να κρυώσει εντελώς.
  • Σερβίρουμε το cheesecake με τις υπόλοιπες καραμελωμένες φέτες ανανά και περιχύνουμε με την καραμέλα.

Πηγή - Chef On Air

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου