Μία μοναδική συνταγή
που θα σας ξετρελάνει
Συνταγή : Ιωάννης Γραμμένος
Μερίδες : για 8 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος :
Υλικά
Για τη βάση
- 200 γρ. μπισκότα τύπου πτι μπερ
- ½ κ.σ. τζίντζερ
- 50 γρ. μαργαρίνη με 25% βούτυρο Flora
- ¼ κ.γ. αλάτι
- 400 γρ. τυρί κρέμα
- 200 γρ. γιαούρτι
- 2 αβγά
- 1 κρόκο
- 100 γρ. ζάχαρη
- 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Για τον ανανά
- 16 φέτες ανανά κονσέρβα
- 150 γρ. ζάχαρη
- 30 γρ. μαργαρίνη με 25% βούτυρο Flora
Εκτέλεση
Για τον ανανά
- Βάζουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι τη ζάχαρη και τη μαργαρίνη με βούτυρο και τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να λιώσουν και να γίνουν καραμέλα.
- Προσθέτουμε τον ανανά και λίγο από το ζουμί του.
- Ταρακουνάμε το τηγάνι για να καλυφθεί ο ανανάς με την καραμέλα.
- Αφήνουμε τον ανανά για 2-3 λεπτά μέσα στην καραμέλα, τον κατεβάζουμε από τη φωτιά και τον αφήνουμε να κρυώσει.
Για την κρέμα
- Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το τυρί κρέμα, το γιαούρτι, τη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας, τα αβγά και τον κρόκο.
- Χτυπάμε για λίγα λεπτά, μέχρι να γίνει μια λεία και γυαλιστερή κρέμα.
Για τη βάση
- Λιώνουμε τη μαργαρίνη με βούτυρο.
- Τρίβουμε στο μούλτι πρώτα τα μπισκότα.
- Έπειτα βάζουμε το τζίντζερ, τη λιωμένη μαργαρίνη με βούτυρο, το αλάτι και χτυπάμε μέχρι να γίνουν πολτός.
- Στρώνουμε μία λαδόκολλα σε ένα τσέρκι ή στον πάτο μιας φόρμας για cheesecake, με διάμετρο 24εκ.
- Αδειάζουμε το μείγμα της βάσης στον πάτο της φόρμας και τον στρώνουμε ομοιόμορφα.
- Έπειτα βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο, για 10 λεπτά, να παγώσει.
- Ξεχωρίζουμε 6 κομμάτια ανανά, τον ψιλοκόβουμε, τον προσθέτουμε στην κρέμα και ανακατεύουμε.
- Αδειάζουμε την κρέμα στην παγωμένη βάση.
- Έπειτα το βάζουμε, σε προθερμασμένο φούρνο και το ψήνουμε, για 30 λεπτά, στους 150 βαθμούς, μέχρι να φουσκώσει και να πάρει χρώμα.
- Κλείνουμε τον φούρνο και αφήνουμε το cheesecake μέσα, με ανοιχτή την πόρτα, μέχρι να κρυώσει πριν το βάλουμε στο ψυγείο για να κρυώσει εντελώς.
- Σερβίρουμε το cheesecake με τις υπόλοιπες καραμελωμένες φέτες ανανά και περιχύνουμε με την καραμέλα.
Πηγή - Chef On Air
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου