ΜΕΝΟΥ

Pages

Σούπα με μοσχάρι, πατάτα και καρότο

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Sidagi.gr
Μερίδες : Για 4-6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : 60΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬

Υγιεινή σούπα με μοσχαρίσιο κρέας...

Υλικά

  • 1.250 γραμμάρια μοσχαρίσιος λαιμός ή κότσι ή ουρά
  • 2 καρότα ψιλοκομμένα
  • 250 γραμμάρια ώριμες ντομάτες τριμμένες
  • 2 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1 κουταλιά της σούπας ξερό θυμάρι
  • 250 γραμμάρια πατάτες ψιλοκομμένες
  • 250 γραμμάρια λευκά μανιτάρια
  • 2 λίτρα νερό
  • 1 κουταλιά της σούπας κόκκοι πιπεριού
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 κλωναράκια σέλερι ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι μαϊντανό(θα χρησιμοποιήσουμε τα κοτσανάκια)
  • 6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 δαφνόφυλλο
  • αλάτι

Εκτέλεση

  • Πλένουμε καλά το κρέας για να καθαρίσει και να φύγουν τα αίματα.
  • Το κόβουμε σε κομμάτια.
  • Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε 3 κουταλιές ελαιόλαδο και περιμένουμε να ζεσταθεί.
  • Μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε μέσα τα κομμάτια του κρέατος μαζί με τα μανιτάρια ψιλοκομμένα και τα σοτάρουμε.
  • Τα γυρνάμε, για να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές.
  • Προσθέτουμε το νερό, ρυθμίζουμε τη φωτιά σε χαμηλή ένταση και αφήνουμε το κρέας να σιγοβράσει για 1 ½ ώρα.
  • Καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα λαχανικά.
  • Σε ένα τηγάνι, ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί, σοτάρουμε μέσα σε αυτό τα ψιλοκομμένα λαχανικά.
  • Μόλις μαλακώσουν, τα αφαιρούμε από το τηγάνι και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το κρέας.
  • Στο σημείο αυτό, βάζουμε μέσα στην κατσαρόλα τις πατάτες, τις τριμμένες ντομάτες και τα υπόλοιπα υλικά.
  • Προσθέτουμε αλάτι και αφήνουμε τη σούπα να βράσει σε χαμηλή φωτιά για μισή ώρα ακόμα.

Πηγή - sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου