¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Sidagi.gr
Μερίδες : Για 4-6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : 60΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Υλικά
- 1.250 γραμμάρια μοσχαρίσιος λαιμός ή κότσι ή ουρά
- 2 καρότα ψιλοκομμένα
- 250 γραμμάρια ώριμες ντομάτες τριμμένες
- 2 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
- 1 κουταλιά της σούπας ξερό θυμάρι
- 250 γραμμάρια πατάτες ψιλοκομμένες
- 250 γραμμάρια λευκά μανιτάρια
- 2 λίτρα νερό
- 1 κουταλιά της σούπας κόκκοι πιπεριού
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2 κλωναράκια σέλερι ψιλοκομμένα
- 1 ματσάκι μαϊντανό(θα χρησιμοποιήσουμε τα κοτσανάκια)
- 6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 δαφνόφυλλο
- αλάτι
Εκτέλεση
- Πλένουμε καλά το κρέας για να καθαρίσει και να φύγουν τα αίματα.
- Το κόβουμε σε κομμάτια.
- Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε 3 κουταλιές ελαιόλαδο και περιμένουμε να ζεσταθεί.
- Μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε μέσα τα κομμάτια του κρέατος μαζί με τα μανιτάρια ψιλοκομμένα και τα σοτάρουμε.
- Τα γυρνάμε, για να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές.
- Προσθέτουμε το νερό, ρυθμίζουμε τη φωτιά σε χαμηλή ένταση και αφήνουμε το κρέας να σιγοβράσει για 1 ½ ώρα.
- Καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα λαχανικά.
- Σε ένα τηγάνι, ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί, σοτάρουμε μέσα σε αυτό τα ψιλοκομμένα λαχανικά.
- Μόλις μαλακώσουν, τα αφαιρούμε από το τηγάνι και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το κρέας.
- Στο σημείο αυτό, βάζουμε μέσα στην κατσαρόλα τις πατάτες, τις τριμμένες ντομάτες και τα υπόλοιπα υλικά.
- Προσθέτουμε αλάτι και αφήνουμε τη σούπα να βράσει σε χαμηλή φωτιά για μισή ώρα ακόμα.
Πηγή - sidagi.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου