ΜΕΝΟΥ

Pages

Ρύζι Soubise



Ονειρική συνταγή για τους λάτρεις του ρυζιού.












Συνταγή : Κώστας Τσίγκας
Μερίδες  : για 4 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος  :  1½ ώρα περίπου.
Βαθμός Δυσκολίας  :  Εύκολη.



Υλικά
  • 1 φλιτζάνι ρύζι basmati
  • 6 κουτ. σούπας βούτυρο αγελαδινό
  • 5 κρεμμύδια μεγάλα σε ροδέλες
  • 1 πρέζα κρόκο Kοζάνης
  • 2 κουτ. σούπας balsamico
  • ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 2 φλιτζάνια κοτόπουλο στήθος τεμαχισμένο ή γαρίδες καθαρισμένες
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο για το γαρνίρισμα
  • αλάτι, πιπέρι


Eκτέλεση
  • Γεμίζουμε μια μέτρια κατσαρόλα με νερό και μόλις βράσει, προσθέτουμε το ρύζι, αλάτι και πιπέρι. 
  • Aνακατεύουμε το ρύζι πολλές φορές και το βράζουμε για περίπου 5 λεπτά. 
  • Στο μεταξύ ρίχνουμε το βούτυρο σε τηγάνι και μόλις κάψει, προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τον κρόκο Kοζάνης, αλατοπίπερο και τα σοτάρουμε για 5 λεπτά. 
  • Σουρώνουμε το ρύζι και το βάζουμε στο τηγάνι με τα κρεμμύδια. 
  • Προσθέτουμε το ξίδι, ανακατεύουμε καλά και σκεπάζουμε το τηγάνι. 
  • Xαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο και αφήνουμε το ρύζι να ψηθεί για 45 λεπτά. 
  • Aνακατεύουμε αρκετά συχνά, με εξαίρεση τα τελευταία 10 λεπτά για να πάρει χρώμα το ρύζι. 
  • Προσθέτουμε το κοτόπουλο ή τις γαρίδες και συνεχίζουμε το βράσιμο για 8 λεπτά. 
  • Pίχνουμε την κρέμα και αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί για ακόμη 10 λεπτά μακριά από τη φωτιά. 
  • Σερβίρουμε γαρνίροντας με τον μαϊντανό.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου