Συνταγή : Κώστας Τσίγκας
Μερίδες : για 4 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος : 1½ ώρα περίπου.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 1 φλιτζάνι ρύζι basmati
- 6 κουτ. σούπας βούτυρο αγελαδινό
- 5 κρεμμύδια μεγάλα σε ροδέλες
- 1 πρέζα κρόκο Kοζάνης
- 2 κουτ. σούπας balsamico
- ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
- 2 φλιτζάνια κοτόπουλο στήθος τεμαχισμένο ή γαρίδες καθαρισμένες
- 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο για το γαρνίρισμα
- αλάτι, πιπέρι
Eκτέλεση
- Γεμίζουμε μια μέτρια κατσαρόλα με νερό και μόλις βράσει, προσθέτουμε το ρύζι, αλάτι και πιπέρι.
- Aνακατεύουμε το ρύζι πολλές φορές και το βράζουμε για περίπου 5 λεπτά.
- Στο μεταξύ ρίχνουμε το βούτυρο σε τηγάνι και μόλις κάψει, προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τον κρόκο Kοζάνης, αλατοπίπερο και τα σοτάρουμε για 5 λεπτά.
- Σουρώνουμε το ρύζι και το βάζουμε στο τηγάνι με τα κρεμμύδια.
- Προσθέτουμε το ξίδι, ανακατεύουμε καλά και σκεπάζουμε το τηγάνι.
- Xαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο και αφήνουμε το ρύζι να ψηθεί για 45 λεπτά.
- Aνακατεύουμε αρκετά συχνά, με εξαίρεση τα τελευταία 10 λεπτά για να πάρει χρώμα το ρύζι.
- Προσθέτουμε το κοτόπουλο ή τις γαρίδες και συνεχίζουμε το βράσιμο για 8 λεπτά.
- Pίχνουμε την κρέμα και αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί για ακόμη 10 λεπτά μακριά από τη φωτιά.
- Σερβίρουμε γαρνίροντας με τον μαϊντανό.
Πηγή - cookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου