ΜΕΝΟΥ

Pages

Βοδινό με μπίρα στην κατσαρόλα



Μία μοναδική συνταγή που θα σας ενθουσιάσει.












Συνταγή : Εφη Γιαλούση

Μερίδες  : για 8 άτομα

Απαιτούμενος Χρόνος  :  Προετοιμασία 15 λεπτά, αναμονή 1 ώρα, μαγείρεμα 3 ώρες.

Βαθμός Δυσκολίας  :  Μέτρια.


Υλικά
  • 1½ κιλό βοδινό κρέας (από ουρά) κομμένο σε φέτες
  • 250 γρ. μπέικον άκοπο
  • 300 γρ. δαμάσκηνα ξερά (χωρίς το κουκούτσι)
  • 2 κρεμμύδια μεγάλα κομμένα σε φέτες
  • 1 φλιτζάνι ζωμό κρέατος
  • 1 λίτρο μπίρα
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού θυμάρι
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 1/4 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Eκτέλεση
  • Κόβουμε το μπέικον σε μεγάλους κύβους. 
  • Βάζουμε τα δαμάσκηνα σε κατσαρολάκι και τα σκεπάζουμε με την μπίρα. Βάζουμε το σκεύος στη φωτιά και μόλις η μπίρα γίνει χλιαρή, το αποσύρουμε και αφήνουμε τα δαμάσκηνα να μουλιάσουν για μία ώρα περίπου. 
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και το μισό βούτυρο σε μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρέας, γυρίζοντάς το για να κοκκινίσει από όλες τις πλευρές. 
  • Προσθέτουμε το μπέικον και σοτάρουμε για 2 λεπτά. 
  • Βάζουμε τα κρεμμύδια και ανακατεύουμε για 3 λεπτά ακόμα, μέχρι να μαραθούν. 
  • Ρίχνουμε τον ζωμό κρέατος, τα μυρωδικά, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοψήνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά για μία ώρα. 
  • Ρίχνουμε την μπίρα μαζί με τα δαμάσκηνα, σκεπάζουμε και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για μία ώρα και 45 λεπτά ακόμα, ανακατεύοντας πού και πού. 
  • Οταν μαλακώσει το κρέας, το αφαιρούμε μαζί με τα δαμάσκηνα από την κατσαρόλα, αφήνοντας μόνο τη σάλτσα. 
  • Λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο και το αναμειγνύουμε με το κορν φλάουρ σε μπολάκι. 
  • Το προσθέτουμε στη σάλτσα και ανακατεύουμε για λίγα λεπτά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει. 
  • Προσθέτουμε πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. 
  • Ξαναβάζουμε το κρέας με τα δαμάσκηνα στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε, πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και σερβίρουμε.


Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου