Μία μοναδική συνταγή που θα σας ενθουσιάσει.
Συνταγή : Εφη Γιαλούση
Μερίδες : για 8 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 15 λεπτά, αναμονή 1 ώρα, μαγείρεμα 3 ώρες.
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.
Υλικά
- 1½ κιλό βοδινό κρέας (από ουρά) κομμένο σε φέτες
- 250 γρ. μπέικον άκοπο
- 300 γρ. δαμάσκηνα ξερά (χωρίς το κουκούτσι)
- 2 κρεμμύδια μεγάλα κομμένα σε φέτες
- 1 φλιτζάνι ζωμό κρέατος
- 1 λίτρο μπίρα
- 100 γρ. βούτυρο
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουτ. γλυκού θυμάρι
- 1 δαφνόφυλλο
- 1/4 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
- μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
- 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Eκτέλεση
- Κόβουμε το μπέικον σε μεγάλους κύβους.
- Βάζουμε τα δαμάσκηνα σε κατσαρολάκι και τα σκεπάζουμε με την μπίρα. Βάζουμε το σκεύος στη φωτιά και μόλις η μπίρα γίνει χλιαρή, το αποσύρουμε και αφήνουμε τα δαμάσκηνα να μουλιάσουν για μία ώρα περίπου.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και το μισό βούτυρο σε μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρέας, γυρίζοντάς το για να κοκκινίσει από όλες τις πλευρές.
- Προσθέτουμε το μπέικον και σοτάρουμε για 2 λεπτά.
- Βάζουμε τα κρεμμύδια και ανακατεύουμε για 3 λεπτά ακόμα, μέχρι να μαραθούν.
- Ρίχνουμε τον ζωμό κρέατος, τα μυρωδικά, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοψήνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά για μία ώρα.
- Ρίχνουμε την μπίρα μαζί με τα δαμάσκηνα, σκεπάζουμε και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για μία ώρα και 45 λεπτά ακόμα, ανακατεύοντας πού και πού.
- Οταν μαλακώσει το κρέας, το αφαιρούμε μαζί με τα δαμάσκηνα από την κατσαρόλα, αφήνοντας μόνο τη σάλτσα.
- Λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο και το αναμειγνύουμε με το κορν φλάουρ σε μπολάκι.
- Το προσθέτουμε στη σάλτσα και ανακατεύουμε για λίγα λεπτά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει.
- Προσθέτουμε πιπέρι και το μοσχοκάρυδο.
- Ξαναβάζουμε το κρέας με τα δαμάσκηνα στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε, πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και σερβίρουμε.
Πηγή - cookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου