ΜΕΝΟΥ

Pages

Ψαροκεφαλή με λινγκουίνι


Μοναδικός συνδυασμός γεύσεων που θα σας ξετρελάνει.












Συνταγή : Κώστας Τσίγκας.
Μερίδες  : για 2 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος  :  προετοιμασία 10 λεπτά, μαγείρεμα 1 ώρα.
Βαθμός Δυσκολίας  :  Εύκολη.


Υλικά
  • 1 ψαροκεφαλή μεγάλη
  • 1 καρότο ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 φλιτζάνι κρασί λευκό
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνι ντομάτα κονκασέ
  • 1/2 κουτ. γλυκού θυμάρι φρέσκο ή ξερό
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 1/2 πακέτο λινγκουίνι
  • αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση
  • Πλένουμε καλά το κεφάλι του ψαριού και το αλατοπιπερώνουμε. 
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. 
  • Βάζουμε το ψάρι και όλα τα υπόλοιπα συστατικά εκτός από τα λινγκουίνι σε σακούλα ψησίματος. Σφραγίζουμε τη σακούλα, τη βάζουμε σε ταψί και ρίχνουμε νερό στη βάση του. 
  • Ψήνουμε για 50 λεπτά. 
  • Εν τω μεταξύ, ζεσταίνουμε αρκετό νερό με μπόλικο αλάτι σε μεγάλη κατσαρόλα. Μόλις βράσει το νερό, προσθέτουμε τα ζυμαρικά και τα βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. 
  • Βγάζουμε το ψάρι από τον φούρνο και αφαιρούμε το κεφάλι. 
  • Μεταφέρουμε τα υγρά της σακούλας ψησίματος σε μπολ. Αφαιρούμε προσεκτικά το κρέας από την ψαροκεφαλή και το προσθέτουμε στο μπολ με τα υγρά. 
  • Σερβίρουμε τα μακαρόνια σε δύο πιάτα και τα περιχύνουμε με το ψάρι και τη σάλτσα του. 
  • Προαιρετικά, πασπαλίζουμε με παρμεζάνα.

Σημείωση: 
  • Μπορούμε εύκολα να βρούμε ψαροκεφαλή στα σουπερμάρκετ, σε πολύ καλή τιμή. Ακόμα και τα κεφάλια του σολομού είναι τέλεια γι' αυτήν τη συνταγή.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου