Συνταγή : Κώστας Τσίγκας.
Μερίδες : για 2 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 10 λεπτά, μαγείρεμα 1 ώρα.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 1 ψαροκεφαλή μεγάλη
- 1 καρότο ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1 φλιτζάνι κρασί λευκό
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1/2 φλιτζάνι ντομάτα κονκασέ
- 1/2 κουτ. γλυκού θυμάρι φρέσκο ή ξερό
- 1 κουτ. σούπας βούτυρο
- 1/2 πακέτο λινγκουίνι
- αλάτι, πιπέρι
Eκτέλεση
- Πλένουμε καλά το κεφάλι του ψαριού και το αλατοπιπερώνουμε.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Βάζουμε το ψάρι και όλα τα υπόλοιπα συστατικά εκτός από τα λινγκουίνι σε σακούλα ψησίματος. Σφραγίζουμε τη σακούλα, τη βάζουμε σε ταψί και ρίχνουμε νερό στη βάση του.
- Ψήνουμε για 50 λεπτά.
- Εν τω μεταξύ, ζεσταίνουμε αρκετό νερό με μπόλικο αλάτι σε μεγάλη κατσαρόλα. Μόλις βράσει το νερό, προσθέτουμε τα ζυμαρικά και τα βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Βγάζουμε το ψάρι από τον φούρνο και αφαιρούμε το κεφάλι.
- Μεταφέρουμε τα υγρά της σακούλας ψησίματος σε μπολ. Αφαιρούμε προσεκτικά το κρέας από την ψαροκεφαλή και το προσθέτουμε στο μπολ με τα υγρά.
- Σερβίρουμε τα μακαρόνια σε δύο πιάτα και τα περιχύνουμε με το ψάρι και τη σάλτσα του.
- Προαιρετικά, πασπαλίζουμε με παρμεζάνα.
Σημείωση:
- Μπορούμε εύκολα να βρούμε ψαροκεφαλή στα σουπερμάρκετ, σε πολύ καλή τιμή. Ακόμα και τα κεφάλια του σολομού είναι τέλεια γι' αυτήν τη συνταγή.
Πηγή - cookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου