Μία μοναδική πίτα για όλη την οικογένεια.
Συνταγή : Ελένη Ψυχούλη.
Μερίδες :
Απαιτούμενος Χρόνος :
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.
Ημέρα προβολής : 19/12/14. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.Υλικά
- 7 φύλλα κρούστας
- 150 γρ. σαλάμι με πιπέρια Ifantis
- 200 γρ. Arla τυρί Mozzarella
- 200 γρ. Arla Αυθεντικό Regato
- 1 κ.σ. μουστάρδα απαλή Kalamata Papadimitriou
- 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 4 αβγά
- 1 φλ. γάλα
- Ελαιόλαδο
- Φρέσκο θυμάρι
Εκτέλεση
- Λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε πατσαβουριαστά 3 λαδωμένα φύλλα κρούστας. Αλείφουμε με ελαιόλαδο, κόβουμε σε κομματάκια το σαλάμι με πιπέρια και το προσθέτουμε. Ρίχνουμε το φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο, τη μουστάρδα και λίγη τριμμένη μοτσαρέλα.
- Καλύπτουμε με 1 φύλλο, προσθέτουμε τριμμένη μοτσαρέλα και τριμμένο ρεγκάτο. Απλώνουμε 3 ακόμα πατσαβουριαστά λαδωμένα φύλλα.
- Χαράζουμε την πίτα.
- Βάζουμε σε ένα μπολ το στραγγιστό γιαούρτι, τα αβγά, το γάλα και ανακατεύουμε.
- Περιχύνουμε με το μείγμα την επιφάνεια της πίτας και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 40-50 λεπτά.
Πηγή - Chef On Air
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου