ΜΕΝΟΥ

Pages

Φασολάδα με κοφτό μακαρονάκι και παρμεζάνα

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Thecookbook.gr
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : 30΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬

Ας δοκιμάσουμε αυτή τη διαφορετική συνταγή! Είναι αποκάλυψη για όσους λατρεύουν τα όσπρια αλλά και τα ζυμαρικά!

Συστατικά
  • 15 ml. ελαιόλαδο
  • 30 γρ. βούτυρο
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • 1 σέλερι λεπτοκομμένο
  • Αλάτι κατά βούληση
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
  • 2 κ.σ φρέσκο δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
  • θυμάρι 1/2 κ.γ.
  • 1/2 κ.γ. πάπρικα
  • 360 ml συσκευασία ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 1200 ml ζωμό λαχανικών
  • 1 κονσέρβα άσπρα φασόλια
  • 200 γρ. μακαρονάκι κοφτό
  • 100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

Τρόπος παρασκευής
  • Βάζουμε το βούτυρο και το λάδι σε μια κατσαρόλα.
  • Αφήνουμε το βούτυρο να λιώσει σε μέτρια φωτιά και να ομοιογενοποοιηθεί με το λάδι.
  • Αφήνουμε το μίγμα να κάψει σε μέτρια φωτιά.
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σέλερι και το σκόρδο.
  • Σοτάρουμε τα υλικά για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  • Προσθέτουμε τις ντομάτες και ανακατεύουμε τα υλικά. Προσθέτουμε το δενδρολίβανο, το θυμάρι, την πάπρικα, πιπέρι και αλάτι.
  • Προσθέτουμε το ζωμό, ανακατεύουμε και αφήνουμε τα υλικά να πάρουν βράση.
  • Μόλις πάρουν βράση τα υλικά χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το μακαρονάκι.
  • Σιγβράζουμε για 10 περίπου λεπτά μέχρι να βράσουν τα μακαρόνια.
  • Τέλος προσθέτουμε τα φασόλια και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 4-5 λεπτά.
  • Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
  • Σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα.

Πηγή - www.cookbox.gr 
(Ο σύνδεσμος στο site δεν υφίσταται ποια, έλεγχος 20/03/2020)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου