¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Thecookbook.gr
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : 30΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Ας δοκιμάσουμε αυτή τη διαφορετική συνταγή! Είναι αποκάλυψη για όσους λατρεύουν τα όσπρια αλλά και τα ζυμαρικά!
Συστατικά
- 15 ml. ελαιόλαδο
- 30 γρ. βούτυρο
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
- 1 σέλερι λεπτοκομμένο
- Αλάτι κατά βούληση
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
- 2 κ.σ φρέσκο δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
- θυμάρι 1/2 κ.γ.
- 1/2 κ.γ. πάπρικα
- 360 ml συσκευασία ντομάτα ψιλοκομμένη
- 1200 ml ζωμό λαχανικών
- 1 κονσέρβα άσπρα φασόλια
- 200 γρ. μακαρονάκι κοφτό
- 100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
Τρόπος παρασκευής
- Βάζουμε το βούτυρο και το λάδι σε μια κατσαρόλα.
- Αφήνουμε το βούτυρο να λιώσει σε μέτρια φωτιά και να ομοιογενοποοιηθεί με το λάδι.
- Αφήνουμε το μίγμα να κάψει σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σέλερι και το σκόρδο.
- Σοτάρουμε τα υλικά για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε τις ντομάτες και ανακατεύουμε τα υλικά. Προσθέτουμε το δενδρολίβανο, το θυμάρι, την πάπρικα, πιπέρι και αλάτι.
- Προσθέτουμε το ζωμό, ανακατεύουμε και αφήνουμε τα υλικά να πάρουν βράση.
- Μόλις πάρουν βράση τα υλικά χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το μακαρονάκι.
- Σιγβράζουμε για 10 περίπου λεπτά μέχρι να βράσουν τα μακαρόνια.
- Τέλος προσθέτουμε τα φασόλια και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 4-5 λεπτά.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα.
Πηγή - www.cookbox.gr (Ο σύνδεσμος στο site δεν υφίσταται ποια, έλεγχος 20/03/2020)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου