ΜΕΝΟΥ

Pages

Φεϊζουάδα

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Thecookbook.gr
Μερίδες : Για 4-6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 10΄, Μαγείρεμα 2½ ώρες.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬

Το εθνικό πιάτο της Βραζιλίας: Φαγητό κατσαρόλας με μαύρα φασόλια, διάφορα είδη κρέατος, λουκάνικα, μπέικον, κρεμμύδια, καυτερή πιπεριά, σκόρδα, ντομάτες, μαϊντανό, μυρωδικά και μπαχαρικά.

Συστατικά
  • 500 γρ. φασόλια κόκκινα ή μαύρα
  • 500 γρ. λουκάνικα καπνιστά κομμένα σε χοντρές ροδέλες
  • 250 γρ. πανσέτα καπνιστή κομμένη σε κύβους
  • 1 ποδαράκι χοιρινό κομμένο στη μέση
  • 400 γρ. χοιρινό (από λαιμό) κομμένο σε κύβους
  • 2 πιπεριές καυτερές κόκκινες, ψιλοκομμένες
  • 2 δαφνόφυλλα
  • 5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμυδάκια πράσινα ψιλοκομμένα

Τρόπος παρασκευής
  • Ξεπλένουμε καλά τα φασόλια.
  • Βάζουμε σε κατσαρόλα τα φασόλια μαζί με τα κρεατικά, τη δάφνη, τις καυτερές πιπεριές και το μισό σκόρδο και τα σκεπάζουμε με νερό.
  • Τα σιγοβράζουμε για 2 ώρες περίπου.
  • Σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με το υπόλοιπο σκόρδο για 6 λεπτά και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα με τα φασόλια.
  • Συνεχίζουμε το βράσιμο για 15-20 λεπτά και βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
  • Παίρνουμε 1 φλιτζάνι φασόλια και τα λιώνουμε στο μπλέντερ.
  • Βάζουμε τα φασόλια ξανά στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε γαρνίροντας με το πράσινο κρεμμύδι.

Πηγή - www.thecookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου