¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Thecookbook.gr
Μερίδες : Για 4-6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 10΄, Μαγείρεμα 2½ ώρες.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Το εθνικό πιάτο της Βραζιλίας: Φαγητό κατσαρόλας με μαύρα φασόλια, διάφορα είδη κρέατος, λουκάνικα, μπέικον, κρεμμύδια, καυτερή πιπεριά, σκόρδα, ντομάτες, μαϊντανό, μυρωδικά και μπαχαρικά.
Συστατικά
- 500 γρ. φασόλια κόκκινα ή μαύρα
- 500 γρ. λουκάνικα καπνιστά κομμένα σε χοντρές ροδέλες
- 250 γρ. πανσέτα καπνιστή κομμένη σε κύβους
- 1 ποδαράκι χοιρινό κομμένο στη μέση
- 400 γρ. χοιρινό (από λαιμό) κομμένο σε κύβους
- 2 πιπεριές καυτερές κόκκινες, ψιλοκομμένες
- 2 δαφνόφυλλα
- 5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 κρεμμυδάκια πράσινα ψιλοκομμένα
Τρόπος παρασκευής
- Ξεπλένουμε καλά τα φασόλια.
- Βάζουμε σε κατσαρόλα τα φασόλια μαζί με τα κρεατικά, τη δάφνη, τις καυτερές πιπεριές και το μισό σκόρδο και τα σκεπάζουμε με νερό.
- Τα σιγοβράζουμε για 2 ώρες περίπου.
- Σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με το υπόλοιπο σκόρδο για 6 λεπτά και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα με τα φασόλια.
- Συνεχίζουμε το βράσιμο για 15-20 λεπτά και βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
- Παίρνουμε 1 φλιτζάνι φασόλια και τα λιώνουμε στο μπλέντερ.
- Βάζουμε τα φασόλια ξανά στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε γαρνίροντας με το πράσινο κρεμμύδι.
Πηγή - www.thecookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου