Συνταγή : Cookbox
Μερίδες : για 6 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος : 15 λεπτά
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 6 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου πλυμμένα και σκουπισμένα
- Αλάτι 1/2 κ.γ.
- 1,5 κ.γ. σκόνη τσίλι
- 1,5 κ.γ. σκόνη κρεμμύδι
- 2 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
- 1/4 κ.γ. πιπέρι καγιέν
- 60 γρ. βούτυρο
- 480 ml. κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
- Σε ένα μιρκό μπόλ ανακατεύουμε το αλάτι, το τσίλι, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το πιπέρι καγιέν.
- Με το μίγμα μπαχαρικών που φτιάξαμε πασπαλίζουμε τα φιλέτα του κοτόπουλου και απο τις δυο πλευρές.
- Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι βάζουμε το μισό βούτυρο να λιώσει και να κάψει, σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέτουμε τα φιλέτα κοτόπουλου στο καυτό λάδι και τα αφήνουμε να ψηθούν για περίπου 8 λεπτά, φροντίζουμε να ψηθούν καλά και απο τις δυο πλευρές.
- Προσθλετουμε στο τηγάνι την κρέμα γάλακτος και το υπόλοιπο βούτυρο και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει μέχρι να πήξει η σάλτσα, περίπου 5-7 λεπτά.
- Σερβίρουμε με πουρέ πατάτας ή ακόμη και με ζυμαρικά.
Πηγή - cookbox.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου