Φανταστική πρόταση για το μεσημεριανό σας.
Συνταγή : Cookbox
Μερίδες : 4 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος : 20 λεπτά
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 10 ml. ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
- 1 κρεμμύδι ξερό μικρό, ψιλοκομμένο
- 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε μικρά κυβάκια
- 1 λουκάνικο χωριάτικο κομμένα σε μικρά κομμάτια
- 1 κ.γ. πάπρικα
- 150 γρ. σπανάκι χοντροκομμένο
- 5 αυγά ελαφρώς χτυπημένα με λίγο αλάτι και πιπέρι
- Αλάτι κατά βούληση
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
Εκτέλεση
- Βάζουμε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι και το αφήνουμε να κάψει σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
- Σοτάρουμε τα υλικά μέχρι να μαλακώσουν, για 2-3 λεπτά περίπου.
- Προσθέτουμε την πιπεριά και το λουκάνικο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 4-5 λεπτά ακόμη.
- Προσθέτουμε το σπανάκι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαραθεί.
- Προσθέτουμε τα αυγά που έχουμε ήδη χτυπήσει και αφήνουμε την ομελέτα να σχηματισθεί και να ψηθεί στο κάτω μέρος της, περίπου 3-4 λεπτά.
- Γυρίζουμε την ομελέτα απο την άλλη πλευρά και αφήνουμε να ψηθεί για ακόμη 3-4 λεπτά.
- Εναλλακτικά τελειώνουμε το ψήσιμο της ομελέτας στο φούρνο, σε μέτριο γκρίλ για 4-5 λεπτά.
Πηγή - cookbox.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου