Το καρότο αγαπά πολύ τις όξινες γεύσεις. Μαζί με το πορτοκάλι δημιουργεί μια ιδιαίτερη και λεπτή γεύση που συμπληρώνεται τέλεια από τη μαραθόριζα.
Συνταγή : Gourmed.gr
Μερίδες : για 4-6 μερίδες
Απαιτούμενος Χρόνος : 60 περίπου λεπτά
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 350 γρ. καρότα τριμμένα
- 1 βολβός μαραθόριζας (φινόκιο) καθαρισμένος και κομμένος σε ροδέλες
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- χυμό από 2 πορτοκάλια (150 ml), χωρίς κομματάκια
- 50 ml λευκό ξηρό κρασί
- 50 γρ. βούτυρο
- 50 ml Κρέμα γάλακτος
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο και μόλις αρχίσει να αφρίζει σοτάρουμε το φινόκιο μέχρι να μαλακώσει λίγο.
- Προσθέτουμε το καρότο και το σκόρδο. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά ακόμη και σβήνουμε με το κρασί.
- Γεμίζουμε την κατσαρόλα με περίπου 1-1,5 λίτρο νερό και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά, περίπου 15 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε καλά.
- Πολτοποιούμε τη σούπα στο μπλέντερ μαζί με το χυμό πορτοκάλι. Εάν επιθυμούμε μια πολύ λεπτόρρευστη υφή θα χρειαστεί να περάσουμε τη σούπα από σουρωτήρι με λεπτή σίτα.
- Μέχρι αυτό το σημείο η σούπα μπορεί να προετοιμαστεί από την προηγουμένη και να φυλαχτεί στο ψυγείο για μία έως δύο ημέρες.
- Για να σερβίρουμε, ζεσταίνουμε τη σούπα και πριν πάρει βράση ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά με σύρμα. Αφήνουμε να κοχλάσει μια δυο φορές και αποσύρετε από τη φωτιά.
- Συνοδεύουμε τη σούπα με λίγη έξτρα κρέμα γάλατος και αστεροειδή γλυκάνισο.
Tips
- Χρησιμοποιείστε κράμα γάλακτος light για λιγότερες θερμίδες.
Πηγή - gourmed.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου