Ελαφρύ, πανεύκολο και κυρίως γευστικότατο! Ο Gus σου δίνει μια εναλλακτική συνταγή για κοτόπουλο, με κάρυ και γιαούρτι
Συνταγή : Gus
Μερίδες :
Απαιτούμενος Χρόνος : 30 λεπτά περίπου
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 1 κ.σ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 μεσαίο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 κομμάτια στήθος κοτόπουλο κομμένα σε μερίδες
- 1/4 κούπας νερό
- 1 1/2 κ.γ κόλιανδρο
- 1 κ.γ τζίντζερ τριμμένο
- 3/4 κ.γ κύμινο
- 1/2 κ.γ κάρδαμο
- 1/8 κ.γ πιπέρι καγιέν
- 1/2 κούπα ξανθές σταφίδες
- 2 κεσεδάκια Στραγγιστό γιαούρτι Κρι Κρι 10% λιπαρά
- 2 κ.σ κορν φλάουρ
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το σκόρδο και το κρεμμύδι μέχρι να αποκτήσουν χρυσό χρώμα.
- Προσθέτουμε το κοτόπουλο μέχρι να πάρει χρώμα.
- Προσθέτουμε το νερό, τον κόλιανδρο, το τζίντζερ, το κύμινο, το κάρδαμο, το πιπέρι καγιέν και τις σταφίδες.
- Μαγειρέψτε χωρίς καπάκι μέχρι να γίνει το κοτόπουλο, για περίπου 15-20 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά. Τα περισσότερα υγρά θα απορροφηθούν.
- Ανακατεύουμε το γιαούρτι και το κόρν φλάουρ. Προσθέτουμε το μίγμα στο τηγάνι.
- Ανακατεύουμε συχνά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Μην το φτάσετε σε σημείο βρασμού.
- Αλατοπιπερώστε και απολαύστε.
Πηγή - joytv.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου