ΜΕΝΟΥ

Pages

Κοτόπουλο με κάρυ και γιαούρτι ΚΡΙ-ΚΡΙ


Ελαφρύ, πανεύκολο και κυρίως γευστικότατο! Ο Gus σου δίνει μια εναλλακτική συνταγή για κοτόπουλο, με κάρυ και γιαούρτι







Συνταγή : Gus
Μερίδες : 
Απαιτούμενος Χρόνος :  30 λεπτά περίπου
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.



Υλικά
  • 1 κ.σ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 μεσαίο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 κομμάτια στήθος κοτόπουλο κομμένα σε μερίδες
  • 1/4 κούπας νερό
  • 1 1/2 κ.γ κόλιανδρο
  • 1 κ.γ τζίντζερ τριμμένο
  • 3/4 κ.γ κύμινο
  • 1/2 κ.γ κάρδαμο
  • 1/8 κ.γ πιπέρι καγιέν
  • 1/2 κούπα ξανθές σταφίδες
  • 2 κεσεδάκια Στραγγιστό γιαούρτι Κρι Κρι 10% λιπαρά
  • 2 κ.σ κορν φλάουρ
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
  • Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το σκόρδο και το κρεμμύδι μέχρι να αποκτήσουν χρυσό χρώμα. 
  • Προσθέτουμε το κοτόπουλο μέχρι να πάρει χρώμα. 
  • Προσθέτουμε το νερό, τον κόλιανδρο, το τζίντζερ, το κύμινο, το κάρδαμο, το πιπέρι καγιέν και τις σταφίδες. 
  • Μαγειρέψτε χωρίς καπάκι μέχρι να γίνει το κοτόπουλο, για περίπου 15-20 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά. Τα περισσότερα υγρά θα απορροφηθούν.
  • Ανακατεύουμε το γιαούρτι και το κόρν φλάουρ. Προσθέτουμε το μίγμα στο τηγάνι. 
  • Ανακατεύουμε συχνά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Μην το φτάσετε σε σημείο βρασμού. 
  • Αλατοπιπερώστε και απολαύστε.

Πηγή - joytv.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου