ΜΕΝΟΥ

Pages

Καλαμάρια γιαχνί


Τα καλαμαράκια αλλιώς! Μια νόστιμη νηστίσιμη συνταγή για κυρίως πιάτο. Μπορούμε να το συνοδέψουμε μαζί με ρύζι.









Συνταγή : Cookbox.gr
Μερίδες : για 4 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος :  60 περίπου λεπτά
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 1000 γρ. Καλαμάρια
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 φύλλο δάφνη
  • 3 ντομάτες περασμένες στον τρίφτη
  • 110 ml λευκό κρασί
  • 190 ml. ελαιόλαδο
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι



Εκτέλεση
Αν τα καλαμάρια που θα πάρουμε είναι φρέσκα τα καθαρίζουμε ως εξής: 
  • Τραβάμε και αποχωρίζουμε το κεφάλι από το σώμα, παρασύροντας μαζί και τα εντόσθια.
  • Τραβάμε και αφαιρούμε το διάφανο κόκκαλο που βρίσκεται κατά μήκος του σώματος των καλαμαριών και με ένα μαχαίρι κόβουμε και πετάμε από το κεφάλι το κομμάτι με τα μάτια και το σκληρό «στόμα». Τα ξεπλένουμε όλα πολύ καλά.
  • Αν είναι μεγάλα τα κόβουμε σε ροδέλες σε ένα ξύλο κοπής. 
  • Βάζουμε μια κατσαρόλα στη φωτιά σε σιγανή θερμοκρασία και ρίχνουμε μέσα τα καλαμάρια, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τη δάφνη, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, τα ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε μέχρι να πιουν τα νερά τους. 
  • Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε 2-3 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στη φωτιά και τα αφήνουμε να σοταριστούν καλά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ντομάτα μας και χαμηλώνουμε και πάλι τι φωτιά, να βράσει το φαγητό μας μέχρι να μαλακώσουν τα καλαμάρια.
  • Το καλαμάρια γιαχνί είναι έτοιμα για σερβίρισμα.


Πηγή - cookbox.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου