ΜΕΝΟΥ

Pages

Σαλάτα με κόκκινα φασόλια, λουκάνικα και πικάντικη σος



Φανταστική σαλάτα για όλη την οικογένεια











Συνταγή : Cookbox.gr
Μερίδες : για 4 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος :  
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
 


Υλικά
  • κόλιανδρο (μισό ματσάκι)
  • 1 μαρούλι
  • 1 κονσέρβα κόκκινα φασόλια
  • 1 κονσέρβα καλαμπόκι
  • 5 λουκάνικα Φρανκφούρτης
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 2 σκελίδες σκόρδου
  • 1 λεμόνι
  • 20 γρ. μαύρη ζάχαρη
  • 1/2 κ.γ. καυτερή πάπρικα (ή κατα βούληση)
  • 120 ml. ελαιόλαδο
  • 60 κ.σ. ξίδι
  • Αλάτι


Εκτέλεση
  • Κόβουμε το μαρούλι. Στραγγίζουμε και ξεπλένουμε τα φασόλια. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια. Στραγγίστε και ξεπλένουμε το καλαμπόκι. Σε ένα βαθύ σκεύος ενώνουμε το μαρούλι, τα φασόλια, το καλαμπόκι και τα κρεμμύδια. Βράζουμε τα λουκάνικα και τα κόβουμε τα σε κομματάκια.
  • Καθαρίζουμε τις σκελίδες σκόρδου, αφαιρούμε τη φύτρα και τις λιώνουμε. Πλένουμε και στεγνώνουμε τον κόλιανδρο. Τον ψιλοκόβουμε. Σε ένα σκεύος ενώνουμε το σκόρδο, το χυμό λεμονιού, το αλάτι, τη ζάχαρη, το ξίδι και ανακατέβουμε.
  • Προσθέτουμε σιγά-σιγά το ελαιόλαδο, ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα. Οταν η σος δέσει, προσθέτουμε το πιπέρι καγιέν και τον κόλιανδρο και ντρεσάρουμε τη σαλάτα.


Πηγή - cookbox.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου