ΜΕΝΟΥ

Pages

Τορτίγιες με κα­σέρι και παστουρμά


Δε νοείται street food δίχως τορτίγια!










Συνταγή : Νένα Ισμυρνόγλου
Μερίδες :  για 24 κομμάτια
Απαιτούμενος Χρόνος :  
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.



Υλικά
  • 6 μεγάλες τορτίγιες (μεξικάνικες πίτες, συνήθως από καλαμποκάλευρο ή ανάμεικτο με σιταρένιο, στα ράφια με τις αραβικές πίτες, τις πίτες για σουβλάκια κ.λπ. στα περισσότερα σούπερ μάρκετ)
  • 1 ολόκληρο ντοματάκι από κονσέρβα
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού μέλι της αρεσκείας μας
  • τα φυλλαράκια από 1/3 μάτσο μαϊντανό ψιλοκομμένα
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 12 φέτες παστουρμά
  • 300 γρ. κασέρι χοντροτριμμένο σε καθεμία

Εκτέλεση
  • Παίρνουμε τις τορτίγιες. Χτυπάμε στο μούλτι το ντοματάκι, ώστε να το χοντροκόψουμε (δεν θέλουμε να πολτοποιηθεί εντελώς) και το ανακατεύουμε με τη 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, το μέλι, τα φυλλαράκια του μαϊντανού, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. 
  • Βάζουμε στον πάγκο εργασίας 3 από τις τορτίγιες και απλώνουμε σε καθεμία από 4 φέτες παστουρμά. 
  • Από πάνω βάζουμε 2 κουτ. σούπας από το μείγμα της ντομάτας και το απλώνουμε ομοιόμορφα.
  • Σκορπίζουμε 100 γρ. κασέρι χοντροτριμμένο σε καθεμία. 
  • Σκεπάζουμε κάθε τορτίγια με άλλη μία (από τις 3 τορτίγιες που έχουμε αφήσει στην άκρη), σαν πίτα.
  •  Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε τη δεύτερη κουτ. σούπας ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και «τηγανίζουμε» κάθε πίτα-τορτίγια ξεχωριστά, για περίπου 2 - 3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσει και να λιώσει το τυρί. 
  • Τη γυρίζουμε πολύ προσεκτικά με σπάτουλα, για να μην ξεφύγει η γέμιση. 
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 130° C. Κάθε τορτίγια που ετοιμάζουμε την κόβουμε σε 8 κομμάτια, σαν πίτσα, και την αφήνουμε στο φούρνο, για να διατηρηθεί ζεστή μέχρι την ώρα του σερβιρίσματος.

Πηγή - γαστρονόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου