Δε νοείται street food δίχως τορτίγια!
Συνταγή : Νένα Ισμυρνόγλου
Μερίδες : για 24 κομμάτια
Απαιτούμενος Χρόνος :
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 6 μεγάλες τορτίγιες (μεξικάνικες πίτες, συνήθως από καλαμποκάλευρο ή ανάμεικτο με σιταρένιο, στα ράφια με τις αραβικές πίτες, τις πίτες για σουβλάκια κ.λπ. στα περισσότερα σούπερ μάρκετ)
- 1 ολόκληρο ντοματάκι από κονσέρβα
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουτ. γλυκού μέλι της αρεσκείας μας
- τα φυλλαράκια από 1/3 μάτσο μαϊντανό ψιλοκομμένα
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 12 φέτες παστουρμά
- 300 γρ. κασέρι χοντροτριμμένο σε καθεμία
Εκτέλεση
- Παίρνουμε τις τορτίγιες. Χτυπάμε στο μούλτι το ντοματάκι, ώστε να το χοντροκόψουμε (δεν θέλουμε να πολτοποιηθεί εντελώς) και το ανακατεύουμε με τη 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, το μέλι, τα φυλλαράκια του μαϊντανού, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Βάζουμε στον πάγκο εργασίας 3 από τις τορτίγιες και απλώνουμε σε καθεμία από 4 φέτες παστουρμά.
- Από πάνω βάζουμε 2 κουτ. σούπας από το μείγμα της ντομάτας και το απλώνουμε ομοιόμορφα.
- Σκορπίζουμε 100 γρ. κασέρι χοντροτριμμένο σε καθεμία.
- Σκεπάζουμε κάθε τορτίγια με άλλη μία (από τις 3 τορτίγιες που έχουμε αφήσει στην άκρη), σαν πίτα.
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε τη δεύτερη κουτ. σούπας ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και «τηγανίζουμε» κάθε πίτα-τορτίγια ξεχωριστά, για περίπου 2 - 3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσει και να λιώσει το τυρί.
- Τη γυρίζουμε πολύ προσεκτικά με σπάτουλα, για να μην ξεφύγει η γέμιση.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 130° C. Κάθε τορτίγια που ετοιμάζουμε την κόβουμε σε 8 κομμάτια, σαν πίτσα, και την αφήνουμε στο φούρνο, για να διατηρηθεί ζεστή μέχρι την ώρα του σερβιρίσματος.
Πηγή - γαστρονόμος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου