ΜΕΝΟΥ

Pages

Τραγανές πατάτες φούρνου

Θέλετε να φτιάξετε τραγανές πατάτες απ' έξω αλλά να είναι αφράτες και μαλακές μέσα; Τότε δείτε αυτή τη συνταγή


Απαιτούμενος χρόνος: 40 λεπτά

 


Υλικά για 4-6 άτομα
  • 8 μεγάλες πατάτες
  • 2 δαφνόφυλλα
  • 1 κλωναράκι δεντρολίβανο
  • 4 κουταλιές της σούπας λάδι
  • 1 κουταλιά της σούπας αλάτι
  • 2 κουταλιές της σούπας ξίδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο


~ ¤ ~

Εκτέλεση

  • Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό και το αφήνουμε για βράζει. 
  • Σε ξύλο κοπής κόβουμε στα 2 τις πατάτες. 
  • Στη συνέχεια τις ρίχνουμε στη κατσαρόλα μαζί με το δεντρολίβανο, τα δαφνόφυλλα, τις 2 σκελίδες σκόρδο, 1 κουταλιά της σούπας αλάτι και τις βράζουμε για 5 λεπτά.
  • Έπειτα τις σουρώνουμε και τις ραντίζουμε με το λάδι, το ξίδι και λίγο αλάτι και τις βάζουμε σε ένα ταψί, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά.
  • Σερβίρουμε με φύλλα δεντρολίβανου.

Για να δείτε τη Video συνταγή πατήστε ΕΔΩ


Πηγή - sidagi.gr