ΜΕΝΟΥ

Pages

Muffin μόκας με σταγόνες σοκολάτας

Αφράτα και μυρωδάτα μάφινς με άρωμα καφέ και κομματάκια σοκολάτας για ένα γεμάτο πρωινό


Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά




Υλικά για 4-6 άτομα
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1/2 κούπα σπορέλαιο
  • 2 αυγά
  • 2 κούπες αλεύρι
  • 1 κουταλάκια μπείκιν παούντερ
  • 1 κουταλάκι μπείκιν σόδα
  • 1/4 κουταλάκι αλάτι
  • 100 ml στιγμιαίο καφέ
  • 1/4 κούπας γάλα
  • 1 συσκευασία σταγόνες σοκολάτας
  • 1 κουταλιά του γλυκού εκχύλισμα βανίλια


~ ¤ ~


Εκτέλεση
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς Κέλσιου. Βάζουμε 12 χαρτάκια για μάφινς στο ειδικό ταψί για μάφινς.
  • Σε ένα μέτριο μπολ, ανακατεύουμε τα αυγά, το γάλα, τον στιγμιαίο καφέ, τη ζάχαρη και το λάδι. Χτυπάμε καλά με το σύρμα.
  • Σε δεύτερο μπολ, κοσκινίζουμε τα στεγνά υλικά: αλεύρι, μπείκιν παούντερ, σόδα, αλάτι.
  • Προσθέτουμε τα στεγνά υλικά στο το μείγμα με τα αυγά, χρησιμοποιώντας μόνο την σπάτουλα.
  • Μετά προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας και τη βανίλια.
  • Με μια κουτάλια της σούπας μοιράζουμε το μείγμα στις θήκες για μάφινς.
  • Ψήνουμε για 25-30 λεπτά.
  • Αφήνουμε τα μάφινς στο ταψί για 4-5 λεπτά και μετά τα ξεφορμάρουμε από το ταψί. Αφήνουμε να κρυώσουν σε σχάρα.
  • Τα μάφινς μένουν φρέσκα για 3 μέρες στο ψυγείο.



Πηγή - sidagi.gr